végzetes

2021.05.22. 13:10

Saját barátját vitte halálba egy magyar nő – otthon felejtett telefon vezetett a tragédiához

A Balassagyarmati Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat egy 65 éves Nógrád megyei nővel szemben, aki tavaly december 6-án nem adott elsőbbséget a 2. számú főútra kanyarodáskor, ezért karamboloztak, barátja pedig belehalt a balesetbe.

Fotós: Shutterstock

A nő Szendehelyről indult kocsival Balassagyarmat felé, mellette férje, mögötte a barátjuk ült. A Nőtincs felé vezető útelágazás előtt a nő észrevette, hogy telefonját Szendehelyen felejtette, ezért vissza akart fordulni.

Be is kanyarodott jobbra, a mellékúton megfordult, az útkereszteződésbe visszaérve viszont nem vette észre, hogy balról egy kocsi érkezik, ezért a főútra hajtott.

Az érkező kocsi vezetője fékezett, de a balesetet nem tudta elkerülni, saját sávjában a nő kocsijának bal oldalába ütközött,

a hátsó ülésen utazó férfi ettől olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően elhunyt.

A baleset oka az volt, hogy a nő az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a védett főúton érkező kocsinak – írja az Ügyészség alapján a Bors.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze ezért halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be a vádiratot a nő ellen a Balassagyarmati Járásbíróságon, melyben felfüggesztett fogházbüntetés és – a nyomozás során elvégzett pályaalkalmassági vizsgálat eredménye miatt – végleges közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta vele szemben.

Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a nő a nyomozás során felmerült bűnügyi költséget fizesse meg.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!