Figyelmeztető adatok

2022.02.25. 10:50

„Eddig nyolc betegről tudok, aki a Covid miatt/mellett öngyilkos lett” – Mangó Gabriella sokkoló tapasztalatai

Megrázó írást osztott meg közösségi oldalán a doktornő.

Miközben a Covid miatt évek óta bennünk van a féltés és aggódás a szeretteink és a saját egészségünk miatt, most a szomszédos Ukrajnában a háború miatt is rettegnie kell az embereknek – írja a Metropol.

A kialakult helyzet kapcsán tett közzé egy írást dr. Mangó Gabriella a Facebook-oldalán, aki arra kér mindenkit, óvó szemekkel figyelje a közelében élőket, mert előfordulhat, hogy a félelem önagresszióba fordul át.

„Itt van a háború a szomszédban. Fenyegetés, mindenre elszántság, robbantások, lövések, megdöbbentő képek, hírek és ez NEM FILM, ez a VALÓSÁG. És a közelünkben.

Nem elég a Covid, a kiszámíthatatlanság, a félelem, még ez is: félelem, félelem, FÉLELEM!!!

Ne felejtsük el, hogy most idős, fiatal, főként a tinédzserek és azok az idősek, akik a II. világháborút megélték, akik ’56-ot megélték, ők a kifejezetten veszélyeztetettek.

Nem tudom, hogy a bizonytalanságról hogyan lehet beszélni. Hogyan lehet az akciófilmeken felnőtt generációnak az ott megélt képek valósággá válását, annak a feldolgozását hogyan tudjuk segíteni.

 

Mikor ér el a félelem, a kiszolgáltatottság olyan feszítő erővé, hogy az önagresszióba megy át” – figyelmeztet a szakember.

 

Megrendítő számokról beszél

 

 

„Eddig nyolc betegről tudok, aki a Covid miatt/mellett öngyilkos lett. Biztosan vannak többen is.

Kérlek benneteket, hogy vegyük észre, ha valaki másként kezd viselkedni a környezetünkben, ha esetleg magába fordulóvá válik, vigyázzunk egymásra, legyünk családon belül is egymáshoz figyelmesebbek, figyeljünk a szomszédainkra, és próbáljunk meg BESZÉLNI a saját félelmeinkről, hogy a másiknak is lehetőséget adjunk a megnyílásra.

 

Figyeljünk a gyerekeinkre! Itt a pedagógusoknak, szülőknek, felnőtteknek nagy felelőssége van!!” – írja többek közt dr. Mangó Gabriella.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában