Durva

2022.03.06. 06:55

Oláh Ibolya nem tagadja: profitált a járványból

Az énekesnő nem akar sérülni, ezért nehezen enged magához közel embereket. Most, kétszer is maximális pontszámmal, bejutott A Dal döntőjébe, és a siker felvillanyozta.

"Jót tett nekem a pandémia, akkor készült el a lemezünk. Járkáltam fel a stúdióba, írtam dalokat, átküldtem... Hegyi Gyuritól nagyon erős szöveg kellett" - mondta Oláh Ibolya a Life TV reggeli műsorában. Födő Sándor zenéjét Hegyi György és Csakmag Vivien dalszövegével ismerhette meg A Dal minden nézője, ahol Oláh Ibolya kétszer lépett fel eddig, és csak maximális pontszámot kapott. Természetesen ezzel ott is van a döntőben - írja az Origo.

"Amikor a dal nyersebb változatát meghallgattam, akkor éreztem, hogy nagyon erős lesz, de akkor még nem volt hozzá szöveg. Persze nagyon fontos az is, hogy kinek a szájából hangzik el. Ugyanakkor nagy inspiráció, hogy élőben játszunk. A második forduló akusztik volt, most szimfonikus, a fúvósok pedig adnak még fűszerezést a dalnak" - tette hozzá. 

Szerinte az eredeti verzió "nagyon brutál", ötperces szerzemény, ez a tévés verzió sokkal rövidebb.

 

 

Mint mondta, erőt ad neki a többiek támogatása, fontos a közönség szeretete, enélkül nem lehet zenét csinálni. 

 

"Mindig akartam más, különleges dolgot, ehhez le kellett állnom egy kicsit, tanultam, csiszolódtam, figyeltem. Azt a korszakon nem zártam le, a sanzont is nagyon szeretem."

 

"Meg kell találnom azt a zeneszerző embert, aki másképp gondolkodik, mint én. Meg kell ismernie minden hóbortomat" - jegyezte meg. Ha mély az ismeretség, könnyebb a munka is, mondta, de bevallotta, hogy nem akar sérülni, így nagyon nehezen barátkozik. 

Borítókép: Origo/Polyák Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában