Elvitte a bankcsőd

2022.03.04. 09:52

Zimány Linda elvesztette a vagyonát

Nagyon sok ember került bajba a magyar Sberbank végelszámolása miatt. A pénzintézet két nap alatt vált fizetésképtelenné, és bár 10 napon belül 100 ezer euróig kártalanítanak minden ügyfelet, akinek ennél több pénze volt, az elbukta. Köztük két hazai híresség is.

Az orosz–ukrán háború következményeként egyik napról a másikra dőlt be a Magyarországon működő Sberbank. Zimány Lindára is dermesztően hatottak a történtek, amit a Facebookon a privát oldalán osztott meg a barátaival. A doktori címet viselő celeb éppen Miamiban tartózkodik, ott érte váratlanul a hír, hogy nem fér hozzá a pénzéhez. 

A bankkártyáit egyik napról a másikra letiltották, a szerdai posztja szerint 48 órája egyetlen fillérje sem maradt. Bár a Betétbiztosítási Alap (ez a bankok biztosítója) 10 napon belül 100 ezer euróig kifizet minden ügyfelet, akinek a jelenlegi árfolyam szerint csaknem 38 millió forintnál több pénze volt, az elvesztette a vagyonát.

 Linda természetesen nem mondta meg, hogy pontosan milyen összeget bukott, de a posztjából áradó elkeseredés és kilátástalanság arra utal, hogy ennél nagyobb vagyona lehetett. A híresség azt írta, hogy az egész élete munkája veszett most oda, és bár ezt jelenleg sokként éli meg, igyekszik összeszedni magát, és újraépíteni mindent, amit most elvesztett.

 

Széfét akarja Miló Viki 

 

Nem Linda az egyetlen, aki felvállalja, hogy ez történt vele, Miló Viki is hoppon maradt. A bokszoló a napokban a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést azzal kapcsolatban, hogy nem fér hozzá a Sberbankban lévő széféhez.

Forrás: Móricz István / Bors

– Napok óta zárva van a bankfiók és senki nem tudja nekem megmondani, hogyan jutok hozzá a széfem tartalmához. A számlámon csak egy kisebb összeg van, a széfben viszont fontos iratokat is tárolok, amiket nem tudom, mikor és hogyan kaphatok vissza. Az ügyvédemet kértem meg, hogy segítsen, jelenleg is azon dolgozik, hogy hozzáférhessek a papírjaimhoz – mondta a Borsnak Viki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában