Bulvár-celeb

2023.04.02. 05:00

Megdöbbentő képet fest a mesterséges intelligencia a magyar nőkről

Az AI már nemcsak a kérdéseinket válaszolja meg, hanem ábrázolja is, amit kérünk tőle.

Illusztráció: Shutterstock

Nem fűzött túl nagy reményeket a Midjourney módszereihez a Ripost, cikkük szerint azonban kellemesen csalódtak benne. Megkérték, hogy mutassa meg, szerinte milyenek a magyarok, méghozzá a húszas és a hetvenes éveikben. 

Forrás: Ripost/Midjourney

A 20 év körüli magyar lányok hosszú, barna hajat kaptak az illusztráción, azonban, meglepő módon népviseletet is. A hajba tűzdelt virágok és a fonatok is színesítették a képeket, bár a nagyrészt kék vagy zöld szemszín és a szeplők jelenléte megkérdőjelezhető, ugyanis sokkal inkább szeplő nélküli emberekkel találkozunk a hétköznapokban.

Forrás: Ripost/Midjourney

A hasonló korú fiúkat teljesen máshogy ábrázolta az AI, vagyis a mesterséges intelligencia. 

Forrás: Ripost/Midjourney

A szem- és a hajszín megmaradt, de inkább a mai kornak megfelelően próbálta megformálni őket a mesterséges intelligencia. A korhű hajakra és a ruházatra is nagy figyelmet fordított a Midjourney. Bár ilyen karakteres arcokkal ritkán találkozunk, az biztos, hogy ezeket a fiúkat bármelyik modellügynökség leszerződtetné.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában