Szegedi hírek

2024.06.23. 04:40

A főboszorkány dermesztő jóslata: így forgatja fel életünket a nyári napforduló

Delmagyar.hu

A tegnapi nappal elkezdődött a csillagászati nyár. Ezen a napon, ( június 20.) volt az évben a leghosszabb nappal és a legrövidebb éjszaka. Innentől kezdve rövidülnek a nappalok egészen december 21-ig, a téli napfordulóig. A nyári napforduló nagy jelentőséggel bír szerte a világon.

20230624-tuz-Debrecen-KA_20
Európa-szerte sok helyen ünneplik a nyári napfordulót. Tüzeket gyújtanak, táncolnak és énekelnek, hogy megünnepeljék a nyár közepét és a fény diadalát Fotó: Kiss Annamarie / Hajdú Bihari Napló

A nyári napforduló , több mint egy csillagászati esemény. Hatalmas a jelentősége a világ minden pontján. Az élet, a fény és az újjászületés ünnepe sok ősi kultúrában.

Európa-szerte sok helyen ünneplik a nyári napfordulót Szent Iván éjjelén. Tüzeket gyújtanak, táncolnak és énekelnek, hogy megünnepeljék a nyár közepét és a fény diadalát. A változás hatással van a mindennapi életre is. Hatása van a mezőgazdaságra, mivel a növények növekedési ciklusa szoros összefüggésben áll a napfénnyel.

Ilyenkor fel kell készíteni magunkat, hogy be tudjuk fogadni a változásokat. A napforduló mindig hatása van az emberek életére. Felforgatja a mindennapokat, és új értékrendek kerülnek előtérbe. Nagyszerű alkalom az újrakezdésre is. 

- mondja sejtelmesen Szegedi Erika főboszorkány, aki úgy véli, hogy olyan időszak vette kezdetét, amikor vékony a fátyol az emberi világ és a tündérek birodalma között. Ilyenkor könnyebben teljesülnek az álmok és a vágyak. Érdemes új célt kitűzni mindenkinek maga elé, mert megfelelő alázattal és odafigyeléssel megvalósítható lesz minden. Ilyenkor a főboszorkány szerint az emberek segítségére vannak a tündérek is, hiszen Szentivánéj szürkületében átmennek az emberi világba, hogy áldást adjanak az álmok teljesülésére.

Sorsdöntő a következő néhány nap

A legbőségesebb napfény időszaka nem csak a szerelemnek és a párkapcsolatoknak kedvez, hanem remek alkalom a megnyilvánulásra, az üzleti ötletek, célok és vágyak megvalósítására is. Terveink valóra váltásához közvetlenül a napforduló utáni néhány napban kerítsünk sort, a főboszorkány szerint ez az időpont kecsegtet a legnagyobb sikerrel. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!