Hallgassa élőben!
Fotó: police.hu

Gyönyörű rendőrlány mentett életet Zsámbéknál

Szabadnapos rendőrnő mentette meg egy idős férfi életét Zsámbék közelében. Amikor Geda Regina őrmester észrevette, hogy egy Toyota fekszik egy út menti árokban, illetve egy Suzuki felborult, azonnal félreállt.

Geda Regina csak nemrég végzett a rendészeti iskolában, de máris kiderült, hogy éles helyzetben bármikor feltalálja magát. A VIII. kerületben teljesít szolgálatot, ahol többször is szüksége volt már a határozottságára, de életveszélyes helyzettel még eddig nem találkozott. Nem számított rá, hogy éppen egy augusztusi szabadnapján kell megmentenie valakit.

Éppen a családommal utaztunk vidékre kikapcsolódni, amikor megérkeztünk a baleset helyszínére. Rögtön láttam, hogy frontális ütközés történt

– mondta a Borsnak a fiatal rendőrnő, és hozzátette: rajtuk kívül még két-három másik autó is megállt segíteni.

Megkértem egy hölgyet, hogy amíg én a sérültekkel foglalkozom, hívja a mentőket, és a tűzoltókat, mert az egyik kocsiból folyt az üzemanyag – tette hozzá.

Regina az autók utasait megkérdezte, tudják-e mozgatni a végtagjaikat. Mikor kiderült, hogy egyik esetében sem kell gerincsérüléstől tartani, a nevelőapja segítségével kihúzta őket a járművekből. Egy idős férfi azonban erősen vérzett, és már ájulás közeli állapotba került.

Elővettem az elsősegélynyújtó dobozt és szorítókötést alkalmaztam

– mesélte Regina.

A fiatal hölgynek egyébként régi álma vált valóra, amikor magára ölthette az egyenruhát. Tudja, hogy az ő hivatásában fontos az éberség, mert bármikor adódhatnak váratlan helyzetek. És hogy milyen a helyzete nőként?

Előfordul, hogy határozottabban kell viselkednem és többet is kell nyújtanom, de ez nem zavar, inkább motivál – mosolygott az őrmester.

Geda Regina r. őrmestert a gyors és szakszerű segítségnyújtásért, és helytállásáért Budapest rendőrfőkapitánya, Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy dicséretben és jutalomban részesítette.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsók titka

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
Magyar mintára lassítaná a népességfogyást Szerbia
Jelentősen megemelik a gyermekek után járó anyagi támogatást. Borúlátásra adnak okot a statisztikák.
Jakabné Borika: A gyerekek lelkét kedvességgel lehet begyógyítani
Jakab Ferencné Borika sohasem gondolt arra, hogy nevelőszülő legyen, mégis már tizenhárom éve annak, hogy gyerekeket nevel.
A baloldal Magyarországra hozná az európai energiaválságot
Hihetetlen nagy energiaválság feszíti Európát és ezt szeretnék Magyarországra is behúzni Márki-Zay Péterék.
Javában zajlik az őszi faültetési program a településeken
Az országban minden településnek lehetősége van saját erdő létrehozására.
Rekordáron, 11,6 millió euróért kelt el egy Einstein-kézirat
Az 54 oldalas, kézírásos munkát a német elméleti fizikus 1913-ban és 1914-ben Zürichben írta munkatársával és barátjával, Michele Bessóval.
Izrael lezárja határait a külföldiek előtt
Izrael lezárja határait a külföldiek előtt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) Dél-Afrikából indult variánsa miatt.