igazi hős

2021.09.24. 12:30

Gyönyörű rendőrlány mentett életet Zsámbéknál

Szabadnapos rendőrnő mentette meg egy idős férfi életét Zsámbék közelében. Amikor Geda Regina őrmester észrevette, hogy egy Toyota fekszik egy út menti árokban, illetve egy Suzuki felborult, azonnal félreállt.

Forrás: police.hu

Geda Regina csak nemrég végzett a rendészeti iskolában, de máris kiderült, hogy éles helyzetben bármikor feltalálja magát. A VIII. kerületben teljesít szolgálatot, ahol többször is szüksége volt már a határozottságára, de életveszélyes helyzettel még eddig nem találkozott. Nem számított rá, hogy éppen egy augusztusi szabadnapján kell megmentenie valakit.

Éppen a családommal utaztunk vidékre kikapcsolódni, amikor megérkeztünk a baleset helyszínére. Rögtön láttam, hogy frontális ütközés történt

– mondta a Borsnak a fiatal rendőrnő, és hozzátette: rajtuk kívül még két-három másik autó is megállt segíteni.

Megkértem egy hölgyet, hogy amíg én a sérültekkel foglalkozom, hívja a mentőket, és a tűzoltókat, mert az egyik kocsiból folyt az üzemanyag – tette hozzá.

Regina az autók utasait megkérdezte, tudják-e mozgatni a végtagjaikat. Mikor kiderült, hogy egyik esetében sem kell gerincsérüléstől tartani, a nevelőapja segítségével kihúzta őket a járművekből. Egy idős férfi azonban erősen vérzett, és már ájulás közeli állapotba került.

Elővettem az elsősegélynyújtó dobozt és szorítókötést alkalmaztam

– mesélte Regina.

A fiatal hölgynek egyébként régi álma vált valóra, amikor magára ölthette az egyenruhát. Tudja, hogy az ő hivatásában fontos az éberség, mert bármikor adódhatnak váratlan helyzetek. És hogy milyen a helyzete nőként?

Előfordul, hogy határozottabban kell viselkednem és többet is kell nyújtanom, de ez nem zavar, inkább motivál – mosolygott az őrmester.

Geda Regina r. őrmestert a gyors és szakszerű segítségnyújtásért, és helytállásáért Budapest rendőrfőkapitánya, Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy dicséretben és jutalomban részesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában