Hallgassa élőben!
Fotó: BMKV

Igazi hős! Életet mentett, nem törődött a veszéllyel a magyar rendőr

Egy idős nőt mentett ki egy égő házból Kiss Krisztián pécsi rendőr még április végén. Három éve van a rendőrség kötelékében, azóta több nagyobb bűncselekmény helyszínelésénél jelen volt.

Szolgálatban voltam, társammal, Girán Mátéval a Siklósi úton haladtunk, mikor hatalmas füstre lettünk figyelmesek. Megfordultunk, de már jött is a jelzés az ügyeletről, hogy a Tölgyes utcában egy családi háznál robbanás történt – elevenítette fel az április 21-ei délelőtti eseményeket a rendőr.

Kiss Krisztián

Amint a helyszínre értek, látták, hogy a garázs teljes terjedelmében ég, és a tűz átterjedt a családi házra is.

Kiss Krisztián vette észre a mozgást a lakásban. Egy idős asszony volt bent, aki nehézkesen mozgott.

Megpróbáltam a bejárati ajtóhoz menni, de a füst és a forróság miatt ez lehetetlen volt. Felmásztam az erkélyre, és az ablakon át jutottam be a házba

– emlékezett vissza Kiss Krisztián.

Az asszonynak mondtam, hogy robbanás történt, és tűz van. Ő nem érzékelte a veszélyt. A karjánál fogva kisegítettem az erkélyre. Egy járókelő segített leemelni a magasból. Mire lemásztam, már elment, nem tudtam megköszönni a segítségét. A társam biztosította a helyszínt, és az égő épület szomszédságát nézte át a veszély elhárítása miatt. A tűzoltók mondták, hogy a garázsban egy gázpalack robbant fel, volt még kettő, de azokat szerencsére kihozták – tette hozzá a bama.hu cikke szerint.

Több nagyobb bevetésen volt

A rendőrök gyors beavatkozásának köszönhetően az idős nőnek nem történt baja. Mint megtudtuk, Kiss Krisztián 2018-ban lépett be a rendőrség kötelékébe, azóta a kertvárosi körzetben szolgál, a pécsi ámokfutó üldözésében is részt vett. Mint megemlítette, a sofőrt a városon keresztül több rendőrségi autóval követték, akit a végén a Komlói úton fogtak el. Március 24-én érkezett a bejelentés, hogy kiraboltak egy pécsi trafikot a Petőfi utcában. Kiss Krisztián akkor is szolgálatban volt, a helyszín biztosításában ő is részt vett.

 

Hozzászólások

A spanyolok büntetőt rontottak, Lewandowski első gólja pontot ért
Mindkét csapat nyerhetett volna – a döntetlen egyiküknek sem főnyeremény.
Sokat romlott a magyar énekes állapota, az ágyban is alig tud felülni
Váratlanul sokat romlott Dobos Attila állapota, miután a szerelme magára hagyta egy kis időre.
Lochte lemarad az olimpiáról
A hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte nem lesz ott a tokiói olimpián, mivel 200 méter vegyesen csak hetedikként zárt az amerikai úszók ötkarikás válogatójának pénteki napján.
Egyre több illegális bevándorló száll partra Olaszországban
Több mint 1500 migráns ért partot Olaszországban egyetlen nap alatt, többségüket Lampedusa szigetére vitték, ahol ismét problémák akadtak az elszállásolásukkal.
Hajrá Magyarország! – üzente Matteo Salvini
A jobboldal egységét hirdette szombaton Rómában utcai pártdemonstráción a Liga elnöke.
Vasárnap egy órával tovább tartanak nyitva a budapesti strandok
Mindenkinek azt javasolják, hogy előzetesen, online vásárolják meg a belépőt.