bátorság

2021.05.04. 21:00

Igazi hős! Életet mentett, nem törődött a veszéllyel a magyar rendőr

Egy idős nőt mentett ki egy égő házból Kiss Krisztián pécsi rendőr még április végén. Három éve van a rendőrség kötelékében, azóta több nagyobb bűncselekmény helyszínelésénél jelen volt.

Forrás: BMKV

Szolgálatban voltam, társammal, Girán Mátéval a Siklósi úton haladtunk, mikor hatalmas füstre lettünk figyelmesek. Megfordultunk, de már jött is a jelzés az ügyeletről, hogy a Tölgyes utcában egy családi háznál robbanás történt – elevenítette fel az április 21-ei délelőtti eseményeket a rendőr.

Kiss Krisztián

Amint a helyszínre értek, látták, hogy a garázs teljes terjedelmében ég, és a tűz átterjedt a családi házra is.

Kiss Krisztián vette észre a mozgást a lakásban. Egy idős asszony volt bent, aki nehézkesen mozgott.

Megpróbáltam a bejárati ajtóhoz menni, de a füst és a forróság miatt ez lehetetlen volt. Felmásztam az erkélyre, és az ablakon át jutottam be a házba

– emlékezett vissza Kiss Krisztián.

Az asszonynak mondtam, hogy robbanás történt, és tűz van. Ő nem érzékelte a veszélyt. A karjánál fogva kisegítettem az erkélyre. Egy járókelő segített leemelni a magasból. Mire lemásztam, már elment, nem tudtam megköszönni a segítségét. A társam biztosította a helyszínt, és az égő épület szomszédságát nézte át a veszély elhárítása miatt. A tűzoltók mondták, hogy a garázsban egy gázpalack robbant fel, volt még kettő, de azokat szerencsére kihozták – tette hozzá a bama.hu cikke szerint.

Több nagyobb bevetésen volt

A rendőrök gyors beavatkozásának köszönhetően az idős nőnek nem történt baja. Mint megtudtuk, Kiss Krisztián 2018-ban lépett be a rendőrség kötelékébe, azóta a kertvárosi körzetben szolgál, a pécsi ámokfutó üldözésében is részt vett. Mint megemlítette, a sofőrt a városon keresztül több rendőrségi autóval követték, akit a végén a Komlói úton fogtak el. Március 24-én érkezett a bejelentés, hogy kiraboltak egy pécsi trafikot a Petőfi utcában. Kiss Krisztián akkor is szolgálatban volt, a helyszín biztosításában ő is részt vett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában