elővigyázatosság

2020.03.09. 18:29

Iránymutatást adott ki a Magyar Bankszövetség a járványveszély miatt

Az ajánlás szerint az érintett társaságoknak előtérbe kell helyezniük munkájukban a járvány megelőzését és megfékezését.

Iránymutatást adott ki a Magyar Bankszövetség a járványveszély miatt a pénzintézetek és a kapcsolódó gazdasági szolgáltatók számára.

Az ajánlás szerint az érintett társaságok az ügyfelek emberi és személyiségi jogainak tiszteletben tartása mellett kötelesek gondoskodni a szolgáltatások biztonságáról.

A járvány megelőzését és megfékezését előtérbe kell helyezniük a munkájukban, együtt kell működniük a hatóságokkal, a tisztességes tájékoztatás szempontjából jelentős információkat pedig nyilvánosságra kell hozniuk.

Munkavállalóiknak joguk van a biztonságos munkakörülményekhez, de átmenetileg előírható számukra a munkavégzés a munkaszerződéstől eltérő munkahelyen és módon. Az alkalmazottak kötelesek a munkaadóikat tájékoztatni, ha járványveszélyes területről érkezett személlyel érintkeztek, és akkor is, ha tömegrendezvényen vesznek részt.

A bankszövetség javasolja a külföldi utak korlátozását, a külföldi vendégek fogadásának felfüggesztését, és ajánlásokat fogalmazott meg a higiéniai intézkedések, az otthoni munkavégzés és a helyettesítési rend kidolgozásához. Összegyűjtötték az üzletmenet folytonosságát biztosító lehetőségeket olyan esetekre is, ha település elhagyási tilalom lépne életbe.

Az ajánlásokat a tagintézmények, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint a Magyar Lízingszövetség közreműködésével készítette el a Magyar Bankszövetség – olvasható az iránymutatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában