szabálytalanságok

2020.11.12. 19:41

A Magyar Nemzeti Bank 60 millió forintra bírságolta az Aegont

A feltárt hiányosságok nem érintik a társaság megbízható működését, és azok közül a biztosító már többet orvosolt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 45 millió forint felügyeleti, valamint 15 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re – közölte az MNB az MTI-vel csütörtökön, megjegyezve, hogy a feltárt hiányosságok nem érintik a társaság megbízható működését, és azok közül a biztosító már többet orvosolt.

A vizsgálat szabálysértőnek ítélte többek között a díjfizetési gyakorlatot, a biztosítási termékek szerződési feltételeit, és megállapította, hogy a számlavezetési költségeket az Aegon nem a szerződési feltételekkel összhangban vonta le. A társaság értesítő levelei hiányosak voltak, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításoknál pedig többször megsértették a tájékoztatási kötelezettséget.

A jegybank a kiszervezési tevékenységben, és informatikai területen is talált szabálytalanságokat, a panaszkezelési szabályzat elérhetőségét pedig nehézkesnek ítélték. Sérültek a panaszok megválaszolására, valamint a jogorvoslati tájékoztatásra vonatkozó szabályok is – tették hozzá. Enyhítő körülményként vették ugyanakkor figyelembe, hogy az Aegon a vizsgálat során több hiányosságot orvosolt.

Hangsúlyozták továbbá, hogy a hiányosságok nem érintik a társaság megbízható működését, a pénzügyi mutatók megbízhatóak. A biztosítónak március 31-ig írásban kell tájékoztatnia az MNB-t a jogsértések megszüntetésére tett intézkedéseiről – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában