Kereskedelem

2021.05.21. 10:23

A hazai termékek vásárlása segíti a magyar vállalkozásokat (videó)

A magyar termékek vásárlásának fontosságára hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségi oldalán pénteken.

Schanda Tamás a Facebookra feltöltött videójában elmondta, a koronavírus-járvány mindenki számára sok nehézséget okozott, de egyes ágazatokat még erősebben sújtott.

A kormány intézkedések sorozatával segítette és segíti továbbra is a gazdaság újraindítását, a munkahelyek megtartását és újak létrehozását. Az intézkedéseknek köszönhetően már több mint 1,7 millióan részesülhetnek kormányzati támogatásban – közölte az államtitkár.

Ugyanakkor mindenki tehet azért, hogy még jobban alakuljon a magyar gazdaság helyzete és ezáltal még több családnak legyen biztosabb a megélhetése – hangsúlyozta.

Schanda Tamás kiemelte, hogy a magyar vállalkozásokat segíti a magyar termékek vásárlása, a helyi kisvállalkozók szolgáltatásainak igénybe vétele, valamint a termelői piacok látogatása. Hozzátette: aki teheti, rendeljen ételt a közeli vendéglőből, mert ezzel segíti az ott dolgozókat.

Az államtitkár jelezte azt is, ha a termékek vonalkódja 599-cel kezdődik, akkor annak megvásárlásával magyar céget segít a vevő.

„Ez csak egy kis figyelmesség, de ami számunkra csupán néhány pillanat, az másnak a megélhetést jelenti” – fogalmazott Schanda Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában