rekordok

2021.05.31. 10:49

Kiemelkedő évet zárt a Szerencsejáték Zrt. 2020-ban

A rekordbevétel a társaság járványhelyzetre való gyors reagálásának köszönhető, a járványra adott válaszként indított fejlesztések és értékesítésösztönző aktivitások megteremtették a hosszú távú növekedés és a válságálló működés alapjait is.

Budapest, 2019. március 22. Lottószelvényt ad fel játékra egy nő a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A járványügyi helyzet ellenére is újabb rekordévet zárt Szerencsejáték Zrt. 2020-ban: 6 százalékkal 575,4 milliárd forintra nőtt az árbevétele – közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.

A cég adózott eredménye több mint 23,9 milliárd forint lett, EBITDA mutatója (adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény) pedig 31,5 milliárd forintra nőtt.

A tiszta játékbevétel, tehát a szerencsejáték árbevételnek a játékosokat megillető nyereményekkel csökkentett összege 190 milliárd forintra emelkedett. A növekedéshez részben hozzájárult – a fejlesztések és értékesítésösztönző aktivitások mellett – a lottójátékok, azon belül az ötöslottó rendkívüli főnyeremény-halmozódása is.

Mint írták, a rekordbevétel a társaság járványhelyzetre való gyors reagálásának köszönhető, a járványra adott válaszként indított fejlesztések és értékesítésösztönző aktivitások a rövid távú kedvező hatásuk mellett megteremtették a hosszú távú növekedés és a válságálló működés alapjait is. Az elmúlt évben a sportfogadási ágazat és a digitális csatornák népszerűsége is jelentősen megnőtt. A Szerencsejáték Zrt. a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak ellensúlyozására azonnali segítséget nyújtott a kkv szektorba tartozó partneri értékesítő hálózatának a hálózatvédelmi és fejlesztési akcióterv bevezetéséve. Ezzel 7 milliárd forintos többletforrást biztosít 2021 évvégéig 2200 partnere működése támogatására és közel 10 ezer munkahely megőrzésére a szektorban.

A cég értékesítési csatornáinak teljesítménye a járvány okozta nehézségek ellenére 2020-ban is teljesítette az egy évvel korábbi szintet. A legnagyobb, 315,8 milliárd forintos forgalmat a magánüzletek érték el, a leglátványosabb bővülést ugyanakkor a dinamikus fejlesztéseknek köszönhetően a 120,1 milliárd forintos árbevételt generáló digitális csatornák produkálták, amelyek 37,3 százalékkal haladták meg a bázisidőszak eredményét, ezzel immár 20,9 százalékos a részesedésük a teljes forgalomból. A három üzletág közül a sportfogadás és a lottójátékok területe tovább nőtt, az előbbinek 48, az utóbbinak pedig 30 százalékos az árbevétel-arányos súlya, míg a fennmaradó 22 százalékért felelős sorsjegyértékesítés aránya kissé visszaesett.

Az idén 30 éves Szerencsejáték Zrt. az ünnepi évben újra rekordot jelentő eredményekre készül: a közelgő labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia pedig a tervek szerint nemcsak a sportfogadási üzletág, hanem az interaktív csatorna térnyerésének is újabb lökést adhat – hangsúlyozta Czepek Gábor, a cég vezérigazgatója a közleményben. Jelezte azt is: a kerek évforduló évében további új termékek bevezetése mellett a külpiaci terjeszkedést is vizsgálják.

Borítókép: Lottószelvényt ad fel játékra egy nő a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában