Pénzügy

2022.01.13. 18:05

Menczer: tavaly befektetési rekordot döntött meg az ország (videó)

A külügyminisztériumhoz tartozó befektetési ügynökség tavaly 422 olyan projektet menedzselt, amelynél pozitív befektetési döntés született, rekordmértékű, összesen 5,9 milliárd euró értékben – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán megtekinthető videóüzenetében csütörtökön.

Kiemelte: a befektetések 65 ezer munkahely megőrzését és 14 ezer új munkahely létrehozását segítették elő.

A KKM 96 nagyberuházást tart nyilván; ezen belül a legnagyobb és a legtöbb munkahelyet teremtő befektetés is dél-koreai cégekhez kötődik, miközben a legtöbb projektet a német társaságok jegyzik – tájékoztatott. A dobogós helyeken mindenféle szempontból Dél-Korea, Németország és az Egyesült Államok helyezkedik el – fűzte hozzá.

Látszik, hogy a keleti és nyugati vállalatok egyaránt fontos befektetési célországként tekintenek Magyarországra

– fogalmazott.

Az államtitkár szólt arról, hogy 14 nagyberuházás magyar cégekhez fűződik, továbbá 19 nagyberuházási döntés született a magas hozzáadott értéket hordozó szektorokban – a kutatás és fejlesztés, a szolgáltató szektor és az infokommunikáció területén.

Mindez azt mutatja, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is megőrizzük a munkahelyeket és újakat hozunk létre, Magyarország előre megy, nem hátra

– zárta mondanivalóját Menczer Tamás.

Borítóképünkön Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában