Bizalom

2022.02.07. 20:59

Elemző: átlagosan két számjegyű reálbér-emelkedés várható idén

Sokan azok közül, akik hitelmoratóriumot vettek igénybe, törlesztésre fordítják majd a kapott összeget, de minden családnál mások az igények - mondta.

Átlagosan két számjegyű, tíz százalék feletti reálbér-növekedésre számít idén Regős Gábor, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. makrogazdasági üzletágvezetője.

A szakember az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta: lesz, akinek jobban, és lesz, akinek kevésbé emelkedik a bére, de reményei szerint legalább az infláció mértékét elérik a béremelések.

Hozzátette: a fegyverpénzzel, a családi személyi jövedelemadó-visszatérítéssel és a 13. havi nyugdíjjal sok pénzt kapnak az emberek, ez a gazdaságban a fogyasztás és a megtakarítások növekedésében, valamint a hiteltörlesztésekben is megjelenik. Sokan azok közül, akik hitelmoratóriumot vettek igénybe, törlesztésre fordítják majd a kapott összeget, de minden családnál mások az igények - mondta.

Regős Gábor a műsorban arról is beszélt: Magyarország a három nagy hitelminősítőnél már nem a befektetésre ajánlott kategória alján, hanem feljebb van, és stabil a bizalom az ország iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában