Átfogó leírás

2022.02.13. 14:57

Útmutató készült a közbeszerzésen induló közétkeztetők támogatására

Átfogó útmutatót készített az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a közétkeztetési ágazat szereplői számára a közbeszerzési előírások eredményes teljesítésének támogatása érdekében, a dokumentum az új hazai szabályozás megfelelő értelmezését és alkalmazását segíti.

A Nébih közleményében felidézte: a 2020 végén megjelent rendelet előírja, hogy 2022-től legalább 60 százalékban, 2023-tól pedig már legalább 80 százalékban a közétkeztetési rövid ellátási láncban beszerzett termékekre, valamint a helyi élelmiszertermékekre kell alapozni a közétkeztetést Magyarországon.

Az új szabályozás hozzájárul ahhoz, hogy a közétkeztetésben jó minőségű, hazai élelmiszerekből, alapanyagokból előállított ételek kerüljenek a fogyasztók asztalára, másrészt a hazai élelmiszeripart, előállítókat, termelőket is segíti termékeik biztosabb és kiszámíthatóbb értékesítésében 

- hangsúlyozta az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal.

A rendelet megjelenése óta folyamatos az egyeztetés a közétkeztetési szektor szereplőivel annak érdekében, hogy minél több hazai vállalkozás tudjon élni az új szabályozás nyújtotta, előnyös lehetőségekkel. Ezt a tendenciát erősíti a most elkészült átfogó útmutató is, amelynek fő célja, hogy segítse a rendelet szerinti ajánlatkérőket és ajánlattevőket a szabályozás megfelelő értelmezésében és alkalmazásában - közölte a Nébih.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában