Palkovics: a munkaerőpiacnak követnie kell a jövő technológiáit

A következő években az európai élvonalba kell emelni a magyar ipart, belföldi viszonylatban pedig továbbra is kiemelt cél az önellátás - mondta az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt csütörtökön a technológiai és ipari miniszterjelölt; kinevezését a testület támogatta.

Meghallgatásán Palkovics László a magyar ipar hatékonyságának javítását ígérte, mert, mint mondta, a hozzáadott érték növelése nélkül nincs versenyképesség nemzetközi szinten.

A miniszterjelölt közölte, hogy Koncz Zsófia parlamenti államtitkárként a tárcán belül dolgozik majd, míg Vitézy Dávid a közlekedésért, Steiner Attila az energetikáért és a klímaügyekért, Kutnyánszky Zsolt az iparpolitikáért, foglalkoztatásért, digitalizációért, Raisz Anikó a környezetvédelemért felelhet államtitkárként. A közigazgatási államtitkár Gazsó Balázs lesz a Technológiai és Ipari Minisztériumban.
Palkovics László jelölését a bizottság 1 tartózkodás és 3 ellenszavazat mellett 12 szavazattal támogatta.

Kulcskérdés a károsanyag-kibocsátás csökkentése és a megújuló energia arányának növelése

A következő évek kulcskérdése lesz a káros anyagok kibocsátásának csökkentése és a megújuló energia arányának növelése - mondta az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága csütörtöki ülésén a technológiai és ipari miniszterjelölt.

Palkovics László üdvözölte, hogy az új ciklusban a környezetvédelmi ügyek a Technológiai és Ipari Minisztériumhoz kerülnek, mivel itt összpontosulnak a környezeti kihívásokra adható megoldási lehetőségek. A tárca feladata lesz ezen kívül a közlekedés, az energiapolitika, és természetesen az ipar, beleértve a digitalizációt és a munkaerőpiacot - tette hozzá.
Palkovics László jelölését a bizottság 6 szavazattal, 1 ellenszavazat mellett támogatta.

A munkaerőpiacnak követnie kell a jövő technológiáit

A munkaerőpiacnak folyamatosan követnie kell a technológiai változásokat, a foglalkoztatásért felelős tárca pedig ennek megfelelően fogja alakítani a képzési és támogatási rendszereket - mondta az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottsága előtt csütörtökön a technológiai és ipari miniszterjelölt.

Palkovics László a meghallgatáson közölte, hogy a most kezdődő kormányzati időszakban is a technológiai tárcához tartoznak a munkaerőpiaci ügyek, a foglalkoztatáspolitika, ezzel együtt a munkavállalók és munkaadók közötti egyeztetések. Véleménye szerint a dolgozók arányát részmunkaidővel, távmunkával, otthoni munkavégzéssel akár a teljes foglalkoztatottságig lehet emelni.
Jelölését a bizottság 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett 6 szavazattal támogatta.

Borítókép: Palkovics László technológiai és ipari miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 19-én (MTI/Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában