Jótékonyság

2022.10.20. 14:47

Háromezer fogyatékossággal élő embert segít a Vajda-Papír

Háromezer fogyatékossággal élő ember számára egy évre elegendő higiéniai papírterméket adományozott a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak – közölte a karitatív szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke (j2) és Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója (j) a vállalat adományait adja át a Budaörsi Gondviselés Háza gondozottjainak Budapesten, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Országos Központjában 2022. október 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Mint írták, a Máltai Szeretetszolgálat huszonkét bentlakásos intézményét, tizenhat nappali ellátást nyújtó központját és huszonhét támogató szolgálatát egyaránt ellátják higiéniai papírtermékkel a Vajda-Papír Kft jóvoltából.

KOZMA Imre; VAJDA Attila
Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezetŐ igazgatója (b) és Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke kezet fog a szeretetszolgálat és a vállalat sajtótájékoztatóján Budapesten, a szeretetszolgálat országos központjában 2022. október 20-án
Fotós: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

A több mint 30 millió forint értékű, 10 tonnányi adományt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és a Budaörsi Gondviselés Háza gondozottjai vették át csütörtökön a szeretetszolgálat központjában.

 A felajánlott termékekkel - toalettpapírral, papír zsebkendővel és háztartási papírtörlővel - a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fogyatékossággal élőket gondozó teljes hálózatát ellátják egy évig – írták.

A Vajda-Papír adományai a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Vajda-Papír sajtótájékoztatója helyszínén Budapesten, a szeretetszolgálat országos központjában 2022. október 20-án
Fotós: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

A közlemény szerint Kozma Imre atya az adomány átvételekor azt hangsúlyozta, hogy a gondoskodás a fogyatékossággal élő emberekről a szeretetszolgálat egyik legrégebbi küldetése.

"A fogyatékossággal élők életében a találkozások a legfontosabbak, a napi találkozások azokkal, akik segítik őket. Minden nyitott szívű segítő megtapasztalhatja, hogy a sérült embereknek titokzatos erejük van. Képesek átalakítani a szívünket. Megtanítanak arra, mi is a szeretet, amely megment, hogy egy új világ hírnökei lehessünk" 

– fogalmazott Imre atya a kommüniké szerint.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában