Szakma Sztár Fesztivál

2023.04.26. 12:35

„Életpályát kínál a fiataloknak a szakmatanulás”

A szakmatanulás életpályát, állandó sikerélményt és a folytonos megújulás lehetőségét kínálja a fiataloknak – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a 16. Szakma Sztár Fesztivál záró eseményén.

MTI

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára beszédet mond a 16. Szakma Sztár Fesztivál záróünnepségén a fővárosi Hungexpón 2023. április 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Az államtitkár köszöntőjében a nyitottság jelentőségét hangsúlyozta, erre ugyanis nemcsak a pályaválasztás előtt állóknak és a szakmát tanulóknak van szükségük, hanem a sikerre törekvő cégeknek is. Közülük azok maradhatnak versenyképesek, amelyek a leggyorsabban megtalálják a jövő szakembereit, helyi szinten segítenek nekik, építik az őket felkészítő intézmények szakmai hátterét – fogalmazott.

Hozzátette, hogy mint minden szakmacsoport, úgy az agrárium is rohamos ütemben fejlődik. Az agrártárca felelőssége ráirányítani a figyelmet ezekre a változásokra, hogy a pályaválasztás előtt állók korszerű, 21. századi tevékenységet lássanak a mezőgazdasághoz kapcsolódó munkákban. Felkészült, felelős döntéseket hozó szakemberekre szükség lesz a jövőben is, a képzésükhöz ezért minden feltételt biztosítani kell – mondta Feldman Zsolt.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) nevében Jakab István köszöntötte a tanulókat, tanáraikat és családtagjaikat. A szervezet elnöke szintén a technológia változások ütemét emelte ki, és hozzátette: a szakmai versenyek eredményeit látva úgy véli, hogy a magyar fiatalok lépést tartanak a kihívásokkal, képesek a folyton változó versenyben helyt állni, és nyitottak a szakmai újdonságokra. Az agrárszakképzésben ma már majdnem 22 ezren tanulnak, másfélszer annyian, mint 6 éve – mondta.

A versenyszféra érdeklődését is felkeltette a rendezvény

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke üdvözölte, hogy a versenyszféra érdeklődését is felkeltette a rendezvény, hiszen annak megrendezéséhez több száz cég járult hozzá. Parragh László a diákok családjainak és tanárainak is megköszönte a támogatást, hangsúlyozva, hogy a tudásba fektetett idő és energia mindig meghozza a sikert.

Az MKIK 2008 óta rendezi meg a Szakma kiváló tanulója versenyt és az Országos szakmai tanulmányi versenyt, ezek országos döntője a budapesti Szakma Sztár Fesztivál, amelyen idén 54 szakma majdnem 200 versenyzője mutatkozott be. A versenyek mellett látványos, élményszerű programokkal és agrárszakmai bemutatókkal népszerűsítették a szakmatanulást a budapesti Hungexpón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában