Időjárás

2022.01.27. 15:30

Megerősödő szél kergette változó vastagságú felhők érkeznek pénteken

Estétől észak felől frontális felhőzet érkezik, amelyből éjszaka szórványosan alakulhat ki gyenge vegyes csapadék, északkelet felé haladva nő a havazás esélye. Hajnalban megkezdődik a felhőzet csökkenése észak felől, mögötte pénteken felhőátvonulásokra számíthatunk, délelőtt várható a több napsütés, majd délutántól ismét vastagabb felhők érkeznek fölénk.

Elszórtan alakulhat ki zápor, az északkeleti határnál inkább hózápor, majd estétől már másutt is egyre nagyobb az esélye a havas eső zápornak, hózápornak. 

A délnyugati tájak kivételével nagyobb területen kísérhetik élénk, néhol erős lökések a fokozatosan délnyugatira forduló szelet, amely estétől ismét északnyugatira fordul, és pénteken nagy területen megerősödik, sőt sokfelé viharossá is fokozódik. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul, délnyugaton, illetve északkeleten fordulhatnak elő a fagypont alatti értékek. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 7 és 9 fok között alakul, de az északkeleti határ mentén ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!