Idójárás

2022.03.08. 15:30

Felhős idő várható szerdán rövidebb napos időszakokkal

Kedden általában gomolyfelhős, napos idő várható, de időszakosan a felhők össze is állhatnak, és néhol kisebb záporos csapadék is kialakulhat. Estefelé összeesnek a gomolyfelhők, majd észak felől vastagabb felhőtömbök érkeznek.

Szerdán az ország nagy részén felhős idő várható általában rövidebb napos időszakokkal, míg a Nyugat-Dunántúlon kevesebb és vékonyabb lesz a felhőzet, ott több órára is kisüthet a nap. A keleti országrészben egy összeáramlás mentén hajnaltól előfordulhat gyenge intenzitású, vegyes halmazállapotú csapadék. Borsodban 1-2 cm-es olvadozó hóréteg is kialakulhat. 

Az északias szelet napközben több helyen élénk, szerdán főként az Észak-Dunántúlon néhol erős lökések kísérik. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -6 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélcsendes fagyzugokban hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 11 fok között változik, a tartósabban felhős, csapadékos borsodi régióban számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!