megbocsáthatatlan

2021.10.16. 07:35

Kriszta édesanyja: Azt szeretném, ha koporsóban jönne ki a börtönből a lányom gyilkosa

Pénteken délelőtt született ítélet a soroksári futónő, Kardosné Gyurik Kriszta meggyilkolása ügyében. R. Szilveszter jelenleg 35 év múlva szabadulhat. Kriszta anyukája, Kati néni viszont azt szeretné: lánya gyilkosa soha ne hagyhassa el élve a fegyházat.

Forrás: Bors

Bár R. Szilveszter végig tagadta bűnösségét, és állította, hogy ő már csak Gyurik Kriszta holttestét találta meg és fosztotta ki aznap, a bíróság pénteken bűnösnek mondta ki erőszak, kifosztás és gyilkosság vádjában is, amiért

életfogytiglani fegyházra ítélték, amiből 35 év múlva szabadulhat először, feltételesen.

A döntés mégsem jogerős, ugyanis az ügyész súlyosbításért, míg Szilveszter az erőszak és a gyilkosság ügyében felmentésért, a kifosztásban pedig enyhítésért fellebbezett.

Kardosné Gyurik Kriszta édesanyja a Borsnak elárulta: nagyon szerette volna, ha R. Szilveszter legalább az ítélethirdetésen megjelenik, és nem csak képernyőn, távmeghallgatással vesz részt a peren.

nagyon felháborította Szilárd fellebbezése, emellett szerette volna, ha a férfi kivételesen eljön, és nem csak képernyőn, távmeghallgatással vesz részt a peren.

– A szemébe akartam nézni. Amikor az előzetesbe hozták, olyan vidáman jött, mintha felvonulásra érkezne, de a tekintetem kikerülte. Gondolom, sejtette, hogy itt leszünk, és el akarta ezt kerülni – tette hozá. Elmondta, megjárta a poklot is Kriszta halála óta.

– Még mindig reménykedünk, hogy egyszer felébredünk, és ez az egész nem igaz. De minden héten meggyőződünk a szörnyű valóságról. Felfoghatatlan, hogy egy fiatal, 36 éves nő nem lehet velünk, és nem láthatja a fiát, aki mára egy jóképű 19 éves férfi lett – mondta könnyes szemmel.

Katalin azt mondta: elégedett az ítélettel, de azt szeretné, ha tényleges életfogytiglant kapna lánya gyilkosa.

Meg vagyok elégedve, egy dologra vágyom csak: nagyon szeretném, ha csak lábbal előre, koporsóban jöhetne ki a rácsok mögül.

– mondta a Borsnak a gyászoló édesanya.

Címkék#ítélet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában