Tragédia

2022.01.23. 08:32

Szívszorító fotók érkeztek: tűz volt a budapesti Szent Imre kórházban, egy fiatal nő meghalt

A lángok az egyik földszinti helyiségben csaptak fel, az esethez nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók.

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt – erősítette meg az MTI értesülését az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Győrfi Pál elmondta, egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét.

Hozzátette, a helyszínre 7 mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek. A szóvivő elsődleges információi szerint több beteget a kórházon belül helyeztek át más osztályokra, de 4 embert a mentőknek kellett átszállítaniuk másik egészségügyi intézménybe.

Forrás: Mihádák Zoltán / MTI/Mihádák Zoltán
Forrás:  MTI / Mihádák Zoltán
Forrás: MTI /Mihádák Zoltán

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel.

A tűzoltók nagy erőkkel, 18 gépjárművel vonultak a helyszínre, és kezdték meg az oltást, illetve az életmentést.

A szóvivő tájékoztatása szerint a tüzet kora délelőttre eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületben 56 beteget kellett áthelyezni. Kisdi Máté a helyszínen a közmédiának nyilatkozva elmondta, hogy a tűz egy 5 négyzetméteres, a füst pedig mintegy 100 négyzetméternyi területet érintett.

A tárca kiemelte, Kásler Miklós a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van, és a főigazgatót minden segítségéről biztosította.

A minisztérium közölte, a tűz okait jelenleg vizsgálják.

Borítókép: MTI / Mihádák Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!