Durva

2022.02.08. 12:22

Luxusautó rohant a családi autóba, sérülés és perpatvar lett belőle

Nagy sebességgel száguldó Porsche és egy vétlen sofőr kötött ki az árokban egy ócsai ház előtt. A sietség miatt négy ember megsérült, de a sofőr ismerősei a helyszínre érve még balhéztak is.

Hatalmas csattanásra eszméltek vasárnap késő éjjel az ócsai főút, a Bajcsy- Zsilinszky út egyik házánál, amelynek a kerítésénél két kocsi csapódott egyszerre az árokba. Az egyik autó pedig még a ház kerítésének is nekirohant - írja a Bors.

Mint kiderült, a kihalt utakon éppen egy Porsche száguldott, előtte pedig egy Dacia akart befordulni szabályosan egy kisebb utcába. A Porsche sofőrje azonban sietősre vette a tempót, és egyenesen a másik kocsiba rohant, mindkettőjüket az árokba taszítva.

"Hatalmas csattanás volt, mint egy mennydörgés, azt hittük, összedőlt valami. Nem láttuk, mennyivel jött a Porsche, de biztos, hogy nem lassan, mert még az árok betontetejét is lebontotta, ahogy belerongyolt az árokba"

– mesélte a Borsnak egy helyi szemtanú. 

 

"Pedig alig voltak az utakon ilyen késő este, szinte egy járgányt sem lehetett látni. Gondolom, ezért húzta ki ennyire az iramot a sportautós" – ingatta a fejét a férfi, aki megjegyezte: a hosszú, egyenes szakasz teljesen belátható volt arrafelé. Elmondták, a luxuskocsi sofőrje magától mászott ki az árokba fordult járgányból, utasa azonban megsérült.

 

Forrás: Bors

 

"Az utas a lábát fájlalta, érte mentő is jött"– tette hozzá a tanú, aki elmesélte, ezután egy kisebb balhé is kerekedett, ugyanis megérkeztek a sérült utas rokonai, testvére pedig a lezárás ellenére a roncshoz akart rohanni. 

 

"Mindenképpen látni akarta a sérült testvérét, a végén a rendőröknek kellett lecsillapítaniuk őt, és udvariasan megkérték, hogy higgadjon le"– mondta. 

A helyszínt a mentés idejére lezárták, a dabasi hivatásos tűzoltók és mentőegységek is kivonultak, akik áramtalanították a helyszínt, majd kiszabadították a Daciában rekedt utasokat, akiket úgy tudni, csak a hátsó szélvédőn keresztül tudtak kiemelni a roncsból. A Bors információi szerint az eset során összesen négyen sérültek meg. 

 

A két kocsit végül speciális mentőegység húzta ki az árokból.

 

"Daruval kellett őket kiemelni. Nem volt egyszerű, de a csapatunk megoldotta a helyzetet" – mondta a Borsnak a mentést végző csapat, az MMM Trans munkatársa, Erdős Norbert. A körülményeket szakértők bevonásával vizsgálják.

Fotók: Bors

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!