Álbalesetekkel trükközött

2022.02.25. 09:33

Rendőrkézen a legnagyobb magyar biztosítási csaló

Rendőri készültség várta a magyar reptéren a tíz évig Thaiföldön rejtőzködő K. Lajos Mihályt, azt a férfit, aki több mint 400 millió forintot zsebelt be elképesztő kamu autóbalesetek megrendezésével.

Mintha nem is az élet, hanem egy film forgatókönyve írta volna a most 42 éves K. Lajos Mihály történetét. A férfi ugyanis 2004-ben ötlötte ki hihetetlen bizniszét: régi kocsikkal és a haverjai statisztálásával rendezett kamu autóbaleseteket, amelyek után a biztosítót átverve vette fel a kártérítést. A biznisz igencsak nagyszabású volt: 

csaknem 100 ismerősét szervezte be, emellett nyolc orvos is neki dolgozott. A balesetek forgatókönyve mindig ugyanaz volt: Lajosék régi, olcsó, rossz állapotú kocsikat vásároltak a későbbi csalásba beépített vétkes sofőr nevére, majd ritkás forgalmú utakat kerestek, ahol Lajos egy haverjával együtt összetörte a kocsikat, a helyükre pedig a beépített embereiket ültették 

– írja a Bors.

Az álbaleseteknek megadták a módját: rendőrt, mentőt hívtak, a „sérülteknek” pedig mindig csukló-, térd- vagy vállfájdalomra kellett panaszkodniuk, amelyek gyorsan gyógyulnak ugyan, de a beépített orvosok ki tudták állítani a kamuigazolást a későbbi kezelésről vagy állapotromlásról. 

A sorozatot egészen 2010-ig folytatták, ez alatt több mint 400 millió forintot kaszáltak, egészen addig, amíg az ügyintézőknek gyanús nem lett a nagy pénzmozgás. A totális csőd elől pedig inkább Thaiföldre menekült, ahol úgy tudni, egészen az utóbbi hónapokig vígan élte életét,

 vállalkozásba is belefogott, amely bár nem volt túl gyümölcsöző anyagilag, nem hagyta el az ázsiai országot.

Tíz év után hozták haza Thaiföldről Forrás: police.hu

 

Idén is csak azért vették őrizetbe a kinti hatóságok, mert illegálisan tartózkodott kint és lebukott.

 Információink szerint amikor ez kiderült, a thaiföldiek ideiglenes útlevelet állítottak ki neki, amivel Magyarországra tudott utazni, azonban időközben elkapta a koronavírust, ezért nem januárban, csak februárban engedték őt útnak. Ekkor viszont már hosszú évek óta nemcsak magyar, hanem nemzetközi elfogatóparancs is érvényben volt Lajos ellen, nagy vagyoni kárt okozó és bűnszervezetben elkövetett csalás miatt, így a hatóságok itthon már a repülőgépről leszállva, a folyosón várták a férfit, ahol kattant is rajta a bilincs.

Úgy tudjuk, Lajos már korábban is készült a hazaútra, mivel a családi kötelék ideszólította, az viszont bizonyos, hogy nem egészen erre számított. A Bors azt is megtudta, hogy a férfit ezután őrizetbe vették, és tegnap döntöttek előzetes letartóztatásáról is.

 Tetteiért hosszú börtönéveket is kaphat, csalássorozata miatti perek ugyanis már jó ideje folynak, 

idén februárban is tartottak ez ügyben tárgyalást, Lajosnak pedig még mindig több száz millió forinttal kell elszámolnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában