Perzselő lángok

2022.02.09. 05:55

Villámgyorsan elfogták a fővárosi piromániást, aki felgyújtott egy autót és egy gyógyszertárat is (videó)

Két óra alatt elfogták a budapesti gyújtogatót, aki néhány óra alatt felgyújtott egy autót, majd megpróbált felgyújtani egy gyógyszertárat is.

A 48 éves R. Sándor február 4-én éjszaka Budapesten, a XIV. kerületben, a Francia úton először felgyújtott egy autót, majd megkísérelt lángba borítani egy gyógyszertárat is a Kerepesi úton. A gyógyszertár ablakát egy kővel betörte és egy égő papírzacskót dobott be. Tervét nem sikerült jól kiviteleznie, a papírzacskó gyorsan elégett, így szerencsére nem sikerült tüzet okoznia.

A felgyújtott autót a tűzoltók eloltották, és megállapították, hogy szándékos gyújtogatás történt.

A két esetről hét perc különbséggel érkezett a bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

Az ügyeletesnek, Nagy József zászlósnak feltűnt a két eset közti hasonlóság, így a második bejelentésnél folyamatosan tartotta a kapcsolatot a bejelentővel. A gyújtogatóról pontos személyleírást kapott, amit továbbított a fővárosban járőröző összes kollégájának.

Ennek köszönhetően az Egressy út és a Hungária körút kereszteződésénél, egy villamosmegállóban két órán belül elfogták R. Sándort – írta meg a police.hu alapján a Tények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában