Rettenetes

2022.04.28. 06:00

Brutális kegyetlenséggel megölt egy nőt egy budapesti hajléktalan

A 41 éves elkövető ellen a napokban vádat emeltek, akár húsz évet is kaphat.

Mint a  Fővárosi Főügyészség tájékoztatásából kiderül, a vádirat szerint a férfi – aki éveken át hajléktalanként élt a IV. kerületben egy fás, bokros területen – 2019. szeptember 8-án későn este a XIV. kerületben, a Róbert Károly körúti felüljáró alatt felfigyelt egy alvó hajléktalanra, és elővett a táskájából egy kést, hogy a számára ismeretlen férfit megölje – írja a Bors. 

A sértett felriadt, a karját maga elé emelve védekezett és megpróbált elmenekülni, de a vádlott nagy erővel még háromszor megszúrta a késsel a hasán és a hátán, majd elhagyta a helyszínt. 

A sértett egy közeli benzinkúton kért segítséget; a sérülései életveszélyesek voltak, az életét a gondos és idejében érkező orvosi ellátás mentette meg.

 

A másik bűncselekményt a vádlott 2020. január 14-én követte el a XIII. kerületben, egy irodaház oldalán található gyalogos aluljáróban. Hajnalban egy lapos felületű tárggyal nagy erővel fejen ütött egy ott alvó hajléktalan nőt, aki néhány percen belül meghalt.

A vádlott ezután elhagyta a helyszínt, a sértett holttestét délután fedezte fel egy járókelő. A sértett életét az időben érkező szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg – közölte a főügyészség.

A 41 éves férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolják. 

A főügyészség arra tett indítványt, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen teljes körűen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság húsz év fegyházbüntetésre ítélje.

Illusztráció: 123RF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!