Magányosan

2022.06.27. 15:00

Barátnőre vágyik a körmendi gyermekgyilkos

Tánczos Gábor 9 év és 9 hónapot töltött börtönben, 2008. január 20-án jó magaviselete miatt nem kellett letöltenie az eredetileg kiszabott 13 évet, feltételesen szabadlábra helyezték. Jelenleg nyugdíjas édesanyjával él.

A körmendi gyermekgyilkos a társadalom hasznos tagja szeretne lenni, de az édesanyja nem engedi dolgozni menni. A 43 éves férfi állítása szerint ártatlanul ült 9 év és 9 hónapot börtönben, amiért — a bíróság ítélete szerint — megölte a 11 éves Zsófikát — írja a Bors.

 A bűncselekményt az akkor 19 éves férfi a rendőröknek többször beismerte, de a bíróságon visszavonta vallomását, és azóta következetesen hangoztatja ártatlanságát.

Tánczos 2008. január 20-án hagyhatta el a fegyintézetet, ahonnan édesanyja körmendi lakására ment. Azóta is ketten élnek. Egyesek szerint teljesen elszigetelten a társadalomtól, de ők ezt tagadják.

"Ha nagyon muszáj, kilépünk az utcára, szavazni is elmentünk" – mondta a Bors­nak Gyöngyike, és hozzátette: azért látják őket ritkán a köztereken, mert mindketten betegek, ráadásul tudják, hogy nem mindenki szimpatizál velük. 

Ezután Gábor vette át a szót. "Sokan hazudoznak rólam, de őket majd Isten megbünteti. Ha olvasnák a Bibliát, ahogy én is teszem, akkor tisztában lennének ezzel" – fakadt ki a férfi.

Forrás: Bors

"Gábor fűzőt visel, mert gerincbetegségben szenved. Én több műtéten átestem, daganatos betegségekben is szenvedek. Gyakran azt sem tudom, megérem-e a következő napot"– magyarázta az édesanya, és hozzátette: a fia ugyan szeretne hozzájárulni az életükhöz, de túlságosan félti a gyermekét. 

"Jobb, ha itthon marad. Nem vakarózik a szobájában, hanem állandóan képzi magát. Nyelveket tanul, és jogi anyagokat tanulmányoz. Büszke is vagyok rá" – fejtegette Gyöngyike.

Tánczos a magánéletéről nem szeretett volna bővebben beszélni, de annyit elárult, vágyik a szerelemre. "Természetesen vágyom azokra a dolgokra, melyekre bárki más. Szeretnék barátnőt, családot, de egyelőre nem tudható, hogy ezek az álmok mikor válnak valóra" – mondta Gábor.

Borítókép: Bors/Vásárhelyi Zsombor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!