Nagyon durva

2022.06.27. 12:53

Eszméletlenre verte, majd rágyújtotta a házat áldozatára a Borsod megyei betörő

Egy férfi rágyújtotta a lakást az őt tetten érő idős asszonyra.

A vádirat szerint a vádlott 2021 tavaszán börtönbüntetéséből szabadulva, Miskolcon összeismerkedett egy 87 éves egyedül élő nővel, akinek segített bevásárolni. Ily módon a lakásába bejutva régiségeket, porcelánokat, festményeket látott és szeptember hónapban, mivel nem volt pénze, elhatározta, hogy ezeket ellopja - írja a boon.hu.

A hajnali órákban a garázsajtó feletti emeleti szobába bemászott, és öngyújtóval világítva kutatott a lakásban, amikor a sértett felébredt és felkelt az ágyából. A vádlott ekkor megijedt, hogy a nő fel fogja ismerni, ezért egy franciakulccsal kétszer fejen ütötte, amitől a sértett a földre zuhant és eszméletét vesztette.

A vádlott ezután az éjjeli szekrényről elvette a sértett közel 60 000 Ft értékű fülbevalóját, majd az öngyújtóval meggyújtotta a fotelben lévő takarót és rongyot, amely lángra kapva tüzet okozott, átterjedve az ajtótokra.

A vádlott a földön fekvő és önmentő tevékenységre már alkalmatlan sértettet magára hagyva, távozott a házból, a franciakulcsot útközben eldobta.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belüli gyógyuló sérüléseket szenvedett el, azonban a vádlott által gyújtott tűz miatt keletkezett füst- és szén-monoxid mérgezés következtében a helyszínen elhalálozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában