Nyomozás

2022.06.22. 06:28

Lakatlan ház előtt hagytak egy halott csecsemőt Békés megyében

A hatóságok a lakosság segítségét kérik a tettesek felkutatásában.

Drámai hívás futott be a Békés megyei rendőrökhöz 2019. október 26-án, a késő délutáni órákban: Tótkomlóson, a Jókai utcában, egy lakatlan ház előtt egy halott csecsemőt találtak. A gyermeket a köldökzsinórral és a méhlepénnyel együtt csavarták bele egy plédbe, illetve egy kisebb méretű női ruhába, majd betették egy nylon zacskóba. 

A nyomozás során bebizonyosodott: a kisfiú élve született. A testen bántalmazásra utaló sérülések nem voltak, azt a magzatmáztól megtisztították. A kisfiú ellátatlanság miatt vesztette életét.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrök nagy erőkkel nyomoztak a tettes vagy tettesek után, de eddig sajnos nem jártak sikerrel, így most a lakosság segítségét kérik: 2 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel, melyet annak adnak, aki az emberölés elkövetőjének azonosításába segíteni tud.

Ezt derítették ki eddig

A hatóságok azt is megosztották, mit sikerült megtudniuk a csecsemő szüleiről, akik feltehetően a halálát okozták. 

Tótkomlós csecsemőhalál, bizonyíték, Rendőrség
Ebbe a plédbe csavarták a kisfiút  Fotó: Police.hu

Az eljárás során megállapítást nyert az anya és az apa DNS profilja, továbbá az, hogy az anya valószínűleg 35 évnél idősebb, alultáplált, feltehetően előzőleg már több gyermeke is született. Szüléskor kb. 30 cm hosszúságú, szőkített, sárgás-fehér színűre festett, őszülő haja volt. Az anya feltehetően egy háztartásban élt egy oldalági férfi rokonával (testvér, féltestvér vagy unokatestvér) és a háztartáshoz tartozott egy sötétbarna alapszínű, hullámos szőrű kan kutya is – olvasható a Police.hu oldalán.

Itt tehet bejelentést

Aki az eljárással kapcsolatos információval rendelkezik, tegyen bejelentést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefonszám: 66/523-700) vagy a 112-es segélyhívón, illetve a „Telefontanú” 06/80/555-111-es telefonszámán! A segélyhívó és a „Telefontanú” is ingyenesen hívható, utóbbi számon név nélkül is lehet bejelentést tenni - írja a közlemény alapján a Bors.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!