Felfoghatatlan fájdalom

2022.06.17. 07:59

Megrázó: élve találtak meg egy elhagyott újszülöttet a Baranya megyei szőlőhegyen, a kórházban meghalt

Kitartó kutatás eredményeképpen találták meg a magára hagyott csecsemőt a márfai szőlőhegyen.

A horvát társszervek értesítették június 16-án 0 óra 13 perckor a magyar rendőröket arról, hogy az eszéki kórházban elláttak egy nőt, aki vélhetően előző délután Magyarország területén megszülte a gyermekét, majd magára hagyta. 
A 31 éves horvát állampolgárságú nő ellentmondásos információkat adott arról, hogy pontosan hol adott életet a gyermeknek, azonban a rendőrök a horvát társszervek segítségével beszerzett adatok alapján kutatásba kezdtek, amelynek eredményeképpen

Márfa szőlőhegyen június 16-án délután megtalálták az akkor még életben lévő újszülöttet.

A kutatásban egy orvosi végzettséggel rendelkező rendőr is részt vett, a csecsemőt a megtalálás után szakszerű ellátásban részesítette egészen a mentők kiérkezéséig, akik ezután átvették a gyermek ellátását, majd kórházba szállították - írja a police.hu.

Később azonban sajnos kiderült: minden orvosi erőfeszítés ellenére a gyermek a kórházban életét vesztette.

Tekintettel arra, hogy a gyermek életét vesztette, a bűncselekmény minősítése megváltozott. A nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!