Szívszorító

2022.06.07. 09:01

Eddig nem hallott részleteket mondott el a bíróságon a brutálisan megvakított kemecsei édesanya (videó)

Találkoznia kellett a mindkét szemét kinyomó exszerelmével a 22 éves Gabriellának.

Gy. Attila és Lakatos Gabriella egykor párkapcsolatban élt, de végül a lány a szakítás mellett döntött. A férfi ezt nem fogadta el, ezért a most 22 éves nőt elrabolta kemecsei lakhelyéről és Berettyóújfalura hurcolta. Amikor elfogyott az élelmük, elmentek a boltba, a lány pedig talált egy megfelelő pillanatot, amikor sikerült megszöknie. 

A Gengszter becenevet egyébként büszkén viselő bűnöző idén februárban egy személyes találkozó során megpróbálta rábírni Gabriellát, hogy a feljelentést vonja vissza, de amikor Gabriella közölte, erre nem hajlandó, a férfi éktelen haragra gerjedt: a nőt brutálisan megverte és mindkét szemét kinyomta. 

A férfi ellen emberölés kísérlete címen indítottak nyomozást. Kedden azonban a felek az emberrablási ügy tárgyalásán találkoznak a bíróságon.

Forrás: Bors

– Az egész család Gabica mellett van. Támogatjuk és segítjük őt, az Úr mellett mi tartjuk benne a lelket – mondta a Borsnak a lány lelkészként és szociális munkásként is tevékenykedő testvére, Róbert. – Régóta terveztük, hogy a húgomat elviszem a Szentföldre, ez a múlt hétvégén megvalósult. 

A zarándoklat előtt egy nemzetközileg elismert szemészprofesszor közölte, hogy az ő tudása alapján egyelőre nincs arra remény, hogy Gabi visszanyerje a látását, de mi nem adjuk fel. 

Jézus azért is jött el a Földre, hogy vakokat gyógyítson. Az utazásunk során mindketten rengeteg erőt kaptunk Istentől, a reményt pedig sosem adjuk fel – magyarázta Róbert, és hozzátette: úgy véli, Gy. Attila a legszigorúbb büntetést érdemelné.

A lány nem fél a szemkinyomó Gy. Attilától

– Szörnyű kimondanom, de amikor a támadás után találkoztam a testvéremmel a kórházban, azt kérdeztem tőle, hogy miért nem halt meg. Ez a lény, akit nem tekintek embernek, annyira elbánt vele, hogy az lett volna a reális. 

Csakis az Úrnak köszönhetjük, hogy Gabica még velünk, illetve a négyéves kislányával, Mirával lehet. A gyilkosokat különb embernek tartom Gy.-nél. A bíróságon ugyan személyesen fogunk vele találkozni, de balhé biztosan nem lesz. Mi nem vagyunk bűnözők, és nem hagyjuk, hogy a jogos indulataink irányítsanak bennünket. 

Gabicát pedig csodálom, ugyanis egy hihetetlenül erős lány. Egy csepp félelem sincs benne a tárgyalás miatt – fejezte be Róbert.

Nem vert, hanem gyilkolt

Gabriella részletesen mesélt az őt bántalmazó Gy. Attila rémtetteiről a bíróságon. – Ököllel és tenyérrel ütlegelt. Az orromból és a számból is ömlött a vér. Nekilökött egy szekrénynek, aminek kitört az üvege. Ezután egy olyan partvissal esett nekem, ami a benzinkutakon szokott lenni. Kimenekültem az utcára, de ő utánam jött egy bárddal. Le akarta vágni a fejemet, ezt mondta is – sorolta a lány.

– Ez az ember engem nem vert, hanem gyilkolt. Volt, hogy kirángatott az autóból és a betonba verte a fejemet – idézte fel Gabriella, aki egyébként a bíróságon végig Balázsként hivatkozott exére: mint magyarázta, annak idején a férfi ezen az álnéven mutatkozott be neki, így ő már csak így képes hívni.

Meglepő részletek

– Terhes voltam tőle, de ezt nem mondtam el neki – árulta el Gabriella. Erről most beszélt először, talán magát Gy. Attilát is meglepetésként érte. – Ki akartam szállni az autóból. Elkapta a bal lábamat. Hosszú csizma volt rajtam. Az unokatestvérei lenyomták a fejemet, úgy, hogy a csat darabokra tört. Attila vállán volt egy piros övtáska. Abból elővett egy kést. Nagyon féltem. A pengét a fejemhez tartotta, és azt mondta: "Megöllek elveszem az életedet!" – folytatta, hozzátéve: a férfinek unokatestvérei segítettek. Elvették a nő telefonját, kivették a SIM-kártyáját.

– Ha Balázs két unokatestvére nincs, az elrablásom sem történik meg – összegezett Gabriella. 

A fiatal édesanya a Balázsként emlegetett Gy. Attila iránt érzett érzéseiről is vallott.

– Soha nem titkoltam, hogy szerettem ezt az embert. Terhes voltam tőle, és többször voltam a börtönben, miután az elrablásom miatt letartóztatták. Balázs aztán azt mondta, hogy rákos, és még szeretne elmenni a gyermeke ballagására. Én anya vagyok. Balázs kislányával is törődtem. Sok mindent vettem neki. Az idegrendszerem teljesen tönkre ment. Balázs családja győzködött, hogy a Balázzsal közös gyereket ne vetessem el. Olyan idegállapotban voltam, hogy végül elvetéltem.

– Én nagyon szeretem a gyerekemet, anya vagyok. Vállaltam a veszélyt, azt mondtam Balázsnak, megöl, akkor is megyek a lányomhoz, hogy még láthassam – mondta Gabriella, és ebben a pillanatban keserves sírásban tört ki. A jogi képviselője odalépett hozzá, és megkérdezte, kér-e szünetet. A lány viszont erős volt, és azt mondta, folytatni szeretné a vallomást. Ezt hallva Gabriella egy jelenlevő családtagja szintén zokogni kezdett.

A vádlottak ügyvédje megkérdezte, hogy Gabriella miért csak Gy. Attila megbüntetését kérte, amikor feljelentést tett. Azt felelte, hogy korábban azt hitte, ők is félnek a férfitől, és őket is befolyásolta, de később rájött, hogy ez nem így volt.

Borítókép: Bors

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!