Kevesebb határsértő érkezett

A szerb hatóságok egyre határozottabb fellépésének köszönhetően ha nem is sokkal, de kevesebb migráns próbál illegálisan Magyarországra jönni Szerbiából.

S. Z.

Fotó: Karnok Csaba

Ez derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság tegnap közölt adataiból. Azt írták, hogy a rendőrök és a határvadászok kedden 0 óra és 24 óra között összesen 93 határsértőt tartóztattak fel az országban. Közülük Csongrád-Csanád vármegyében 7 csoportban 65 migránst találtak Ásotthalmon, Öttömösön és Röszkén.

A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében 6 csoportban 17 határsértőt tartóztattak fel Baján, Balotaszálláson, Lajosmizsén és Tompán. De találtak migránsokat Győr-Moson-Sopron vármegyében, Budapesten és Komárom-Esztergom vármegyében is.

Ugyanaznap Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyékben 59 embert tudtak megállítani a rendőrök még az előtt, hogy átlépte volna az országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, bangladesi, indiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír és török állampolgárnak vallották magukat, de ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában