Tragikus történet

2023.06.05. 13:50

Csontok a padláson: 5 év után került elő a Baranyában meggyilkolt férfi (videó)

A Baranya Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A vádlott 2017-ben meggyilkolta a szomszédját, majd a saját házában elrejtette a holttestét. Az áldozatot ezután öt évig eltűntként tartották nyilván – írja közleményében Magyarország Ügyészsége.

A vád szerint a vádlott ugyanabban a kis faluban lakott áldozatával. Rendszeresen összejártak, együtt italoztak. 2017. június közepén az egyik este a sértett ittas állapotban megjelent a vádlott lakásánál, ahol közösen folytatták az italozást. Szóváltás alakult ki közöttük, majd a vádlott egy konyhakéssel nyakon szúrta a sértettet, aki meghalt.

A vádlott hajnalban a holttestet pokrócba tekerve az udvaron található garázs alatti szerelőaknába dobta, amelyre hamut, meszet és különféle hulladékot halmozott fel. A sértett használati tárgyait, ruháit és a kést eldobta.

Az ominózus szerelőakna
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A megölt férfit néhány nap múlva keresni kezdték, de nem találták. A faluban az kezdett elterjedni róla, hogy külföldre távozott. Mivel a későbbiekben sem lehetett további információt megtudni vele kapcsolatban, a rendőrség elrendelte a körözését.

2021 januárjában a vádlott egy falubelijével elcserélte a házát. Az új lakóval közölte, hogy a garázsban elásta a korábban elpusztult kutyáját, ezért annak maradványait elviszi magával az új házába. Ezzel egy időben a vádlott ittas állapotban a falubeli ismerőseinek többször utalt a sértett megölésére.

 

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A rendőrség 2022 decemberében tartott házkutatás során találta meg az elhunyt csontjait a vádlott új lakásának padlásán. Az elkövetőt most emberöléssel vádolják, és letartóztatásban van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!