Krimi

2023.06.06. 22:02

Rengeteg hamisított LEGO-játékot foglalt le a NAV

Hamis LEGO-játékot, szabadidőruhákat és partiszetteket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a 153 millió forint értékűrakományra az M43-as autópályán egy bolgár rendszámú kamionban ellenőrzésekor bukkantak - közölte a vámhivatal kedden az MTI-vel.

MW

Fotó: NAV

A NAV munkatársai a Krak-éri pihenőhelyén állították meg a Görögországból érkező teherautót, amely fennakadt a kockázatelemzésen. 

A raktérből ledlámpák, párnák, kések, úszósapkák és papíráruk között az eredeti LEGO-hoz a megtévesztésig hasonló, 180 darab játék, 330 "Palm Angels" feliratos szabadidőruha-szett, valamint a Wednesday horrorkomédia szereplőinek fotóival díszített, 17 ezer partikészlet került elő - sorolták.

A játékokról és a többi áruról is megállapították, hogy az eredetinél szemmel láthatóan is jóval silányabb minőségűek.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisított, amely a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül került forgalomba.

A NAV pénzügyőrei a mintegy 18 ezer hamis árut lefoglalták, és iparjogvédelmi, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak - olvasható a közleményben.

Borítókép: az egyik hamis LEGO-játék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!