2025.03.25. 09:20
Van valami, amiben a szegediek nem hajlandók a magyar átlagot követni
Folyamatosan változnak a trendek, azonban egy jó halászlevet bármikor meg tudnánk enni. Sztanó Jánossal beszélgettünk a halfogyasztási szokásokról.
Magyarországon a halfogyasztás szezonális, különösen a karácsonyi és húsvéti időszakban emelkedik meg a kereslet.

Halfogyasztási szokások
A halfogyasztás jelentős részét a ponty teszi ki, amely a hazai konyhák egyik legnépszerűbb alapanyaga. Szegeden és Baján különösen magas az éves fogyasztás az erős gasztronómiai hagyományok miatt. Az első negyedévben a halkitelepítések segítik az értékesítést, a horgászegyesületek ilyenkor aktívak. Kampányok, mint a „HalPéntek”, vagy a vagy a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program népszerűsítik a halfogyasztást, ami lassú növekedést mutat. Sztanó Jánossal, a szegedi halgazdaság, a Szegedfish Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk, aki több mint öt évtizedes tapasztalattal a háta mögött beszélt nekünk halfogyasztási szokásainkról.
Hallgassa meg további adásainkat is.
Videa mellett Spotify-on is meghallgathatja adásainkat.
delmagyar.hu podcast
- Megvitattuk, mi vezetett a Pick Szeged kupagyőzelméhez
- Érhet trófeát a PSG elleni örömmámor a Pick Szegednek a Magyar Kupában?
- Bűnügyi nyomozóból lett kollégiumi nevelőtanár, most elnyerte az Év Embere díjat
- Megtárgyaltuk, mi vezethetett a Pick Szeged újabb botlásához
- Megfejtettük, tragédia-e a kiesés a Nemzetek Ligájában