különlegességekkel

2020.07.13. 19:00

Augusztusban ismét megrendezik az Orgonák Éjszakáját

A Filharmónia Magyarország által szervezett nagykoncertek és a flashmob jellegű megmozdulások mellett bárki csatlakozhat saját szervezésű programmal.

Budapest, 2019. július 20. Kály-Kullai Rita orgonaművész játszik az Orgonák éjszakája rendezvényén a Fővám téri aluljáróban 2019. július 20-án. Az országos zenei programsorozatot első alkalommal rendezi meg a Filharmónia Magyarország. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Augusztusban rengeteg városban rendezi meg a Filharmónia Magyarország az OrgonaPont koncertsorozatot, augusztus 8-án pedig második alkalommal tartják meg az Orgonák Éjszakáját.

Az Orgonák Éjszakája idén is tartogat különlegességet: az eseményre komponált Invocation című zenemű, „közös hangként” minden programon felcsendül – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében. A tájékoztató idézi Szamosi Szabolcsot, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatóját, orgonaművészt, aki hangsúlyozta: az eseményen a Filharmónia Magyarország által szervezett nagykoncertek és a flashmob jellegű megmozdulások mellett lehetőséget biztosítanak arra, hogy bárki regisztráljon, és saját szervezésű programmal csatlakozzon az országos Orgonák Éjszakájához.

Mint írják, a regisztrálók különböző kategóriákba sorolt programokkal kapcsolódhatnak az eseményhez: orgonakoncerttel, orgonás liturgiával, de akár az orgonához kapcsolódó egyéni ötlettel – az előadástól a kiállításon keresztül a hangszerbemutatóig. Tavaly az Orgonák Éjszakája keretén belül több mint száz regisztrált eseményen, négy országban, több mint százezer orgonasíp szólalt meg egyszerre, mellyel rekordot döntött a rendezvény – olvasható a közleményben.

Borítókép: Kály-Kullai Rita orgonaművész játszik az Orgonák Éjszakája rendezvényén a Fővám téri aluljáróban 2019. július 20-án. Az országos zenei programsorozatot első alkalommal rendezi meg a Filharmónia Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában