Horrorfilm

2020.10.24. 10:09

Három újabb fesztiválra kapott meghívást a Post Mortem (videó)

Három fesztiválra, Triesztbe, San Sebastianba és Malagába kapott meghívást Bergendy Péter Post Mortem című horror filmje.

Klem Viktor és Schell Judit színészek, valamint Hais Fruzsina gyermekszereplő (k) Bergendy Péter Post Mortem című filmjének forgatásán a szentendrei Skanzenben 2019. január 29-én.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Az első magyar horrorfilm bekerült a Halloweenkor induló olasz Trieste Science+Fiction Festival, a San Sebastian Horror and Fantasy Festival, valamint a november 11-én kezdődő Málaga International Week of Fantastic Cinema versenyprogramjába.

Bergendy Péter (Trezor, A vizsga) új rendezésével hátborzongató utazásra hívja a nézőt.

A történet szerint 1918 fagyos telén Tomás egy fiatal vándorfotós, akit Klem Viktor alakít, abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislánynak, akit Hais Fruzsina játszik, a hívására eljut egy faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.

A különleges hangulatú, a magyar filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó horrorfilm főszereplői mellett Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, Ladányi Andrea és Reviczky Gábor szerepel.

A film operatőre Nagy András, vágója Király István, a zeneszerző Pacsay Attila volt. A forgatókönyvet Zánkay Piros írta, a történet Bergendy Péter rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer munkája.

A Post Mortem világpremierje október elején a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, és várhatóan jövő év januárjában kerül a magyar mozikba.

Borítókép: Klem Viktor és Schell Judit színészek, valamint Hais Fruzsina gyermekszereplő (k) Bergendy Péter Post Mortem című filmjének forgatásán a szentendrei Skanzenben 2019. január 29-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában