hagyományok

2020.12.13. 18:19

Ismét Bugacon rendezik meg augusztus közepén az Ősök napját

A kétévente megrendezett ünnep a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket.

Bugac, 2019. augusztus 17. Hagyományõrzõk az V. Õsök napja hagyományõrzõ fesztiválon Bugacon 2019. augusztus 17-én. A Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány rendezvénye a magyar õsöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket. MTI/Bús Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Bús Csaba

Ismét Bugacon rendezi meg a Magyar Turán Szövetség augusztus 13-a és 15-e között a VI. Ősök Napját – tudatták a szervezők.

A kétévente megrendezett ünnep a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket. Az Ősök Napja mára olyan összekötő kapoccsá vált, amely az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja – írják.

A Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepségére a szervezők tradicionális seregszemlével, harci bemutatókkal, lovas versenyekkel és lovas vetélkedőkkel, íjász programokkal, a magyar, hun, avar örökséget bemutató kiállításokkal, illetve népzenei és magyar táltos-zenei rendezvényekkel készülnek.

Emellett hatalmas jurtatábor épül, kézműves bemutatók és vásár, gyermekprogramok és tudományos ismeretterjesztő előadások színesítik majd a kínálatot.

A részletes program a www.kurultaj.hu, az www.osoknapja.hu, valamint www.facebook.com/kurultaj oldalakon lesz olvasható.

Borítókép: Hagyományőrzők az V. Ősök napja hagyományőrző fesztiválon Bugacon 2019. augusztus 17-én. A Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány rendezvénye a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában