törlesztés

2021.06.15. 08:49

Öt bemutatót tervez a jövő évadban a Budapesti Operettszínház

A mosoly országa című operett, a Nine, a Hegedűs a háztetőn, a Jekyll & Hyde és a Veszedelmes viszonyok című musical is látható lesz.

Öt bemutatót tervez a következő évadban a Budapesti Operettszínház, ahol A mosoly országa című operett, a Nine, a Hegedűs a háztetőn, a Jekyll & Hyde és a Veszedelmes viszonyok című musical is látható lesz.

Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a teátrum hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: az új évadban elsősorban adóságaikat törlesztik nézőik felé, lehetőségeik szerint pótolják elmaradt bérletes előadásaikat.

Mint rámutatott, az elmúlt évadban többet dolgoztak, mint általában, azonban a művészek alig találkozhattak a közönséggel. Bemutatóik nagyrészét épphogy közönség elé vitték, máris kénytelenek voltak parkolópályára helyezni. Így jártak a Marica grófnő, a La Mancha lovagja és a Tajtékos dalok című produkcióval is. Azonban valahányszor megtartották előadásaikat, a siker töretlen volt – hangsúlyozta.

Kiemelte: annak ellenére, hogy bevételeik a tervezetthez képest elenyészők voltak, sikerült egyben tartani a társulatot.

Tizenhat különböző produkcióból a szereposztások bőségében összesen 26 felvételt rögzítettek, hétkamerás, televíziós igényeknek is megfelelő minőségben – tette hozzá.

A következő évad programjáról szólva elmondta, hogy a Nine/ Kilenc című musicalt Balázs Zoltán rendezésében, parádés szereposztással, monumentális díszletben, divatbemutatókat megidéző jelmezekkel szeptember végén tűzik műsorra. A darab Federico Fellini 8 és fél című önéletrajzi ihletésű filmje alapján készült, szövegkönyve Arthur Kopit, a zene és a dalszöveg Maury Yeston munkája.

Lehár Ferenc operai igényességgel megkomponált operettjét, A mosoly országát Stephen Medcalf brit rendező állítja színpadra, bemutatóját októberben tartják. A művész videoüzenetében elmondta: A mosoly országa magával ragadó mű, szórakoztató, teli látványos jelenetekkel, vidámsággal és szomorúsággal is. A darabban jól látszanak a nemzetiségi sztereotípiák és klisék veszélyei.

Kiss-B. Attila bejelentette: Budapesten kőszínházban először lesz látható a Jekyll & Hyde című musical. Az előadás rendező-koreográfusa Vincze Balázs.

Az évad második felében a Kálmán Imre Teátrumban a Veszedelmes viszonyok című új musicalt láthatja a közönség Kiss Csaba rendezésében, Kovács Adrián zenéjével. A Choderlos de Laclos regénye nyomán a rendező által írt darab bemutatóját január végén tartják.

A Hegedűs a háztetőn című darabot – bár a nyáron a színházban néhány alkalommal és a Margitszigeten is látható lesz – szintén a jövő évad premierjei közé sorolják. A darabot Orbán János Dénes fordításában Bozsik Yvette állítja színpadra. A rendező kiemelte: olyan előadást tervez, amely a mai világra is reflektál.

A jövő szezontól a Bozsik Yvette Társulat Rozsda Lovag című produkcióját az operettszínházban láthatja a közönség, a darabot a Kálmán Imre Teátrumban mutatják be.

Az operettszínház főigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte: a zenés színházi szakmából először választottak maguk közé új tagot a nemzet színészei. Vasárnap vette át a Nemzeti Színházban a címmel járó oklevelet Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, aki hatvan éve tagja a Budapesti Operettszínháznak – mondta, hozzátéve: a színművészt a Nemzeti Színház közönsége szűnni nem akaró tapssal ünnepelte.

A főigazgató a sajtótájékoztatón bemutatta a színház vezetőségének új tagjait is: Gulyás Richárd ügyvezető igazgatót és Vincze Balázs művészeti vezetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában