országszerte

2021.06.29. 20:00

Várják az intézmények csatlakozását a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozathoz

A Magyar Népművelők Egyesülete várja az intézmények csatlakozását az idei Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozathoz, amelyet ebben az évben szeptember 24-től 26-ig rendeznek országszerte.

Budakeszi, 2018. február 2. A 1849-es téli hadjárat egyik csatajelenetét felelevenítõ, hagyományõrzõ Budai 2. Honvédzászlóalj ágyúval tüzel a Kultúrházak éjjel-nappal 2018 rendezvénysorozat országos megnyitóján Budakeszin 2018. február 2-án. Idén február 2-a és 4-e között már tizenkettedik alkalommal rendezik meg az eseménysorozatot. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Minden évben, immár sokadik alkalommal megpróbáljuk az ország különféle művelődési házait és az intézmények látogatóit csatlakoztatni a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozathoz – hangsúlyozta Novák Péter, az esemény házigazdája, védnöke a hétfői online sajtótájékoztatón.

A rendezvény célja egyebek mellett az, hogy felhívja a figyelmet a közművelődés értékeire egy színházi produkción, könyvbemutatón vagy egy koncerten keresztül

- emelte ki.

Ebben az évben is három kiemelt rendezvény várja az érdeklődőket a magyar közművelődés legnagyobb eseményén, amelyhez várják az intézmények csatlakozását – mondta Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesülete elnöke.

A városi nagy intézmények mellett a kistelepülések intézményei, közművelődési, egyházi és a határon túli szervezetek részvételét is várják.

Hangsúlyozta: a határon túli magyar kulturális szervezetek a rendezvény keretei között táncházat szervezhetnek, amelyhez anyagi támogatást is kapnak.

Ebben évben is három kiemelt rendezvény várja majd az érdeklődőket. Ezeknek célja, hogy egy-egy intézménytípusra, az ott folyó munkára hívja fel a figyelmét a közönségnek – mutatott rá.

Korábbi évekhez hasonlóan idén is pályázatokat hirdetnek a kiemelt rendezvények programjaira. Új pályázat indul az élő bejelentkezésre, közvetítésre. A pályázatok a www.kulturhazak.hu oldalon lesznek elérhetők, de az esemény Facebook-oldalán ás az Instragamon is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Bordás István felhívta a figyelmet arra, hogy megújult a kulturhazak.hu weboldal. Egyebek mellett az oldalon az intézmények létrehozhatnak egy saját maguk által feltöltött portfóliót is, ezáltal létrejöhet egy olyan adatbázis, amely a magyar közművelődési intézményeket és azok programjait gyűjti össze.

Borítókép: a 1849-es téli hadjárat egyik csatajelenetét felelevenítő, hagyományőrző Budai 2. Honvédzászlóalj ágyúval tüzel a Kultúrházak éjjel-nappal 2018 rendezvénysorozat országos megnyitóján Budakeszin 2018. február 2-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában