Összművészeti rendezvény

2021.08.27. 07:10

Jól ismert nevek és fiatal zenekarok is feltűnnek a Völgyfesztiválon

A fellépők között szerepel többek között a Kárpátia, a P.Mobil, a Pokolgép és a Zorall is.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szeptember 3. és 5. között a verőcei Csattogó-völgyben rendezik meg a Dunakanyar új összművészeti fesztiválját, a Völgyfesztivált. Az eseményen fúvószenekarok, népzenei fellépők, sportolási lehetőségek, közönségtalálkozók, filmvetítések, zenetörténeti kiállítások és rockzenei koncertek várják a látogatókat. Az erdővel körülvett tábor minden generáció számára ideális helyszínt biztosít a feltöltődésre.

A Kárpátia, a P.Mobil, a Pokolgép és a Zorall mellett színpadra áll a Nemzeti Hang, Rudán Joe, az AB/CD, Fábián Zoltán, Navratil Andrea népdalénekes, Bese Botond dudás, a Váci Ifjúsági Fúvószenekar, a Korondi Fúvószenekar, a Krasznahorkai kórus, valamint a Délvidéki Hagyományőrzők is. Ezenkívül a rendezvényen az érdeklődők találkozhatnak a Druida zenekarral, akik folk-rock zenéjükkel a fesztivál első nagyszínpadi koncertjét szolgáltatják.

Székelyföldről érkezik továbbá Gyurka Csaba, a csíkszeredai jégkorongozás történetét bemutató könyv szerzője. A fesztivál pénteki napján pedig vetíteni fogják a Kárpátia zenekar történetét bemutató Magyarnak születtem című filmet. Ezenkívül íjászattal és jurtabemutatóval érkezik az Árpád Nemzetség Kézműves és Hagyományőrző Egyesület, és a Magyar Dal Atlasza című zenetörténeti kiállítás is megtekinthető lesz.

A Völgyfesztivál ad otthont szeptember 4-én a P.Mobilosok 11. Nemzetközi Találkozójának, amelyre az egész Kárpát-medencéből érkeznek majd a legendás hard rock zenekar rajongói. Az esemény keretében közönségtalálkozón is részt lehet venni. Este pedig kétórás koncertet ad az együttes a fesztivál nagyszínpadán.

A programok részleteiről a rendezvény Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában