Szépséges Mezőség

2021.10.09. 08:50

A Mezőséget idézi meg legújabb bemutatójában a Duna Művészegyüttes

Az erdélyi Mezőség színes népi kultúráját, zenei és táncörökségét idézi meg október 24-i bemutatójában a Duna Művészegyüttes a budapesti Müpában.

A Szépséges Mezőség című előadás bemutatója a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál programjaként, a Müpa szervezésében valósul meg – közölte az együttes.

A produkció mintegy 300 településen, a magyar, a román, a cigány és a szász kultúra összefonódása révén kialakult sokszínű világon kalauzolja majd végig a nézőket.

Ez a multikulturalitás áll a műsor tematikai centrumában is, melyet Navratil Andrea éneke, Tóth Károly előadásában Wass Albert prózái, valamint Barcza Zsolt tangóharmonikás és a Göncöl zenekar játéka színesít. Számtalan híresség született ezen a tájegységen, közülük az előadásban megidézik Kallós Zoltán és Wass Albert Mezőséghez kötődő szellemiségét.

A színpadkép alapvetően a mezőségi dombságot jeleníti majd meg absztrakt díszletekkel, monumentális, gurítható dobogókat láthatnak majd a nézők, melyek felületeit vetítéssel színezik egy korszerű fényfestési technológiával. A bemutatóra készülve több kiváló táncos szakember segíti az együttes munkáját: a darab Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Farkas Tamás és Juhász Zsolt koreográfiáira épül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában