Magyar Fotográfiai Múzeum

2021.10.25. 15:05

Ez van címmel nyílt kiállítás a Fotóhónap2021 fesztiválján (képek)

Szamódy Zsolt Olaf tárlatán kirajzolódnak az életmű műfaji és tematikai súlypontjai, illetve gócpontjai is.

Forrás: baon.hu

Fotó: Bús Csaba

Szamódy Zsolt Olaf Ez van című retrospektív fotókiállítása, amellyel részt vesz a Fotóhónap2021 fesztiválon, 2022. január 9-ig látogatható a Magyar Fotográfiai Múzeumban.

A sokoldalúság, a különböző technikai megoldások változatos alkalmazása jelenik meg Szamódy egyre terebélyesebb, egyre összetettebb, három évtizedet átfogó fotográfusi életművében.

A Magyar Fotóművészek Szövetségének rendezésében évente megvalósuló Fotóhónap a magyar fotókultúra legátfogóbb és leggazdagabb rendezvénysorozata.

Idén mintegy 35 tárlatot és számos kísérőeseményt kínál a Fotóhónap sokszínű programja. A kiállítások mellett országszerte tárlatvezetések és szakmai előadások töltik meg az október közepétől november végéig tartó időszakot.

A művész gyakori témája a víz és a vízpart, ezen belül is a Balaton
Fotó: Szamódy Zsolt Olaf

Szamódy Zsolt Olaf pályakezdő alkotó szakaszát a színes tájképek és csendéletek jellemzik. Később a tatabányai ipari emlékek, a bányavidék fokozatosan eltűnő munka- és életképeit rögzítő szociofotók, majd a tatai Öreg-tó, a tenger és a tengerpart kerültek előtérbe. Ezután távoli, keleti, számunkra egzotikus vidékekről, városokról, civilizációkról és jelenségekről készített riportfotókat a művész.

A három évtizedet felölelő életmű számos témát feldolgoz
Fotó: Szamódy Zsolt Olaf

A komáromi Monostori Erődöt megörökítő felvételek gyűjteménye az életmű emblematikus, jelentőségteljes és nagyszabású képsorozata, amely korszakokon átívelő történetet mond el.

A Fotóhónap2021 programjairól bővebben a rendezvénysorozat honlapján lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában