Rendkívüli zeneművek

2022.01.11. 13:20

Rahmanyinov és Bartók műveit adja elő a MÁV Szimfonikus Zenekar

A koncertet eredetileg Takács-Nagy Gábor vezényelte volna, de betegsége miatt Farkas Róbert vette át a karmesteri feladatot.

Rahmanyinov és Bartók műveit adja elő a MÁV Szimfonikus Zenekar csütörtökön Farkas Róbert vezető karmester dirigálásával a budapesti Zeneakadémián. A koncerten Rahmanyinov III. zongoraversenye Szergej Babajan örmény-amerikai zongoraművész előadásában hangzik el, valamint megszólal Bartók II. szvitje is.

A koncertet eredetileg Takács-Nagy Gábor vezényelte volna, de betegsége miatt Farkas Róbert vette át a karmesteri feladatot.

A következő hangverseny az idei évad Szőke Tibor Mesterbérletének első előadása lesz Farkas Róbert vezényletével január 20-án a Müpában.

Liszt híres Esz-dúr zongoraversenyét és a Magyar fantáziát Alexander Ghindin előadásában hallhatja a közönség, valamint Budapesten először lesz hallható Molnár Viktor Mars Mission című műve, a Müpa 2020. évi Zeneszerző pályázatának díjnyertes alkotása. A koncert Mendelssohn IV. olasz szimfónia előadásával zárul.

A Mesterbérlet 2. hangversenyén, február 17-én Verdi Traviata című operájának koncertszerű előadása várja a közönséget.

Április 21-én Antonin Dvorák 2 remekműve hangzik el Káli Gábor vezényletével. Dvorák Gordonkaversenyét Fenyő László gordonkaművész adja elő, a koncert 2. részében a VII. szimfónia csendül fel.

A Mesterbérlet 4. hangversenyén, május 11-én, 2 romantikus német zeneszerző művei hallhatók a Franciaországban élő Csaba Péter, a MÁV Szimfonikus Zenekar állandó vendég karmesterének vezetésével.

Műsoron a gordonkások nagyra becsült darabja, Schumann a-moll csellóversenye szerepel, valamint Mendelssohn V. szimfóniája. Az est szólistája Camille Thomas gordonkaművész lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában