Filmes mustra

2022.06.07. 10:56

A játszma című film díszbemutatójával kezdődik a Magyar Mozgókép Fesztivál

Csütörtökön a veszprémi História Kertben A játszma című film díszbemutatójával kezdődik és négy napon át tart a hazai filmek ünnepe, a Magyar Mozgókép Fesztivál. Három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, kilenc helyszínen közel száz magyar filmet láthatnak majd a filmbarátok. Számos kiegészítő program is színesíti a fesztivál kínálatát.

Június 9-én, csütörtökön 21 órakor a veszprémi Malomkertben A játszma című film díszbemutatójával kezdődik a négynapos Magyar Mozgókép Fesztivál, ahol az alkotók közül többek között jelen lesz Nagy Zsolt, Staub Viki és Hámori Gabriella is. Június 10-én 15 órakor a balatonfüredi Balaton moziban az Egészséges erotika vetítésével a fesztivál megemlékezik a nemrégiben elhunyt színészóriásról, Haumann Péterről. Utána 17 órakor ugyanott lesz látható Lőrincz Nándor és Nagy Bálint megrázó drámája, a Legjobb tudomásom szerint, majd közönségtalálkozó az alkotókkal, Hámori Gabriella főszereplő részvételével.

Pénteken 19 órától Mörk, 21 órától CSAKNEKEDKISLÁNY, majd 23 órától DJ Bootsie koncert várja a lazulni vágyókat a Filmio Fröccsteraszon, 19.30-kor a Hangvillában tartják a Szia Életem premierjét, ahol a közönség találkozhat többek között Thuróczy Szabolcs és Kovács Patrícia főszereplőkkel. Aznap 20:30-kor a Latinovits-Bujtor Játékszínben a Gárdonyi Géza romantikus regénye alapján készült Ida regényét vetítik, ahol a közönség beszélgethet Goda Kriszta rendezővel. 21.30-kor a veszprémi Malomkertben lesz látható A feleségem története, ahol a közönség találkozhat Enyedi Ildikó rendezővel. Ezzel párhuzamosan a füredi Tagore sétányon Deák Kristóf Az unoka című filmje fut majd óriás kivetítőn, utána közönségtalálkozó lesz.

Június 11-én 15 órától Almádiban a Wesselényi strandon egymás után négy filmet vetítenek – A legendás család, A bereki ember, a Kék róka és a Nagykarácsony – és mindegyik alkotóival találkozhat is a közönség. Szombaton 19 órakor MITSOURA, 21 órakor LANOU, végül 23 órától ŽAGAR AV EXPERIENCE koncert lesz Veszprémben az Óváros téren, 19.30-kor a Hangvillában debütál a Bereményi kalapja című életrajzi film az alkotók és Bereményi Géza részvételével, 21.30-kor pedig a füredi Tagore sétányon Grosan Cristina groteszk humorú alkotása, A legjobb dolgokon bőgni kell lesz látható, majd közönségtalálkozót tartanak.

Június 12-én 14.45-kor a Hangvillában a zenész, Ákos rendezőként mutatkozik be. Magunk maradtunk című kisjátékfilmjében egy idősödő kisember próbálja értelmezni maga körül a világot, és benne a saját helyét. A vetítés után a közönség felteheti kérdéseit a rendezőnek. 20.45-kor a nagy port kavart Besúgó című sorozat első két epizódjának vetítése után az alkotókkal beszélgethetnek a nézők.

A fesztivál honlapján június 8-12. délig a közönség idén is szavazhat, hogy a legjobb mozifilm kategóriákban versenybe jelölt alkotások közül melyiket találja a legjobbnak. A szavazók között értékes ajándékokat sorsolnak ki. A közönségdíjat a Magyar Mozgókép Díjakkal együtt vasárnap a veszprémi Petőfi Színházban adják át.

Borítókép: A játszma című film jelenete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában