Képzőművészet

2022.08.05. 13:50

Csaknem negyven program várja a látogatókat a Garten Balatonon

A tíznapos kiállítás- és rendezvényfolyamot a kortárs képző- és fotóművészet köré szervezik.

Augusztus 5. és 14. között rendezik a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált Lovason, Felsőörsön, Alsóörsön és Csopakon – jelentette be a rendezvény szervezője pénteken Lovason. A rendezvényen csaknem negyven program várja a látogatókat.

Schneller János úgy fogalmazott: a negyedik Garten Balaton az összefogásról és a növekedésről szól, Lovas és Felsőörs mellett idén már a csopaki művelődési házban és az alsóörsi Török-házban is rendeznek programokat.

A tíznapos kiállítás- és rendezvényfolyamot a kortárs képző- és fotóművészet köré szervezik. Lovason és Felsőörsön négy képzőművészeti, Felsőörsön négy fotóművészeti, kortárs fotográfiai tárlat, Csopakon egy csoportos és egy egyéni, és Alsóörsön is csoportos fotókiállítással várják a művészetszeretőket – közölte.

Kőrösi Orsolya, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ igazgatója a Garten Balatont jó példának nevezte egy államilag finanszírozott intézmény és egy civil szervezet egyenrangú és baráti együttműködésére.

Bánki Ákos, a Garten Balaton fesztiváligazgatója elmondta: csaknem negyven program várja a látogatókat, és a gyermekekhez is igyekeznek közelebb hozni a képzőművészetet. Hozzátette: Lovason az OPLA plakátművészeinek kiállítását láthatják az érdeklődők, de koncertek és irodalmi estek is várják a közönséget.

A Felsőörsi Fotóudvar programjairól Mucsi Emese, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kurátora kiemelte: programjaikon a fotó és a gasztronómia kapcsolatát mutatják be. A Felsőörsi civil házban Hemző Károly alkotásai láthatók, a kiállítást pénteken Mautner Zsófia nyitja meg. Emellett szabadtéri kiállításon Bielik István műveit láthatják, valamint a Capa Központ csoportos kiállítását is megtekinthetik.

Az alsóörsi Török-házban a Capa Központtal, a Művészetek Háza Veszprémmel, az Osztrák Kulturális Fórummal együttműködésben EAT DESIGN címmel nyílik nemzetközi kiállítás. Grászli Bernadett, a Művészetek Háza Veszprém igazgatója tájékoztatása szerint Urlike Köb és a honey & bunny (Sonja Stummerer & Martin Hablesreiter) művészpáros kiállításán az étel, a design és a fenntarthatóság témakörét járják körül.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában