Irány a mozi!

2022.12.21. 14:51

Akciódús előzetes érkezett a Hadik című történelmi filmhez (videó)

Március 9-én debütál a mozikban a történelem legnagyobb huszárcsínyét felelevenítő, az 1757-ben játszódó látványos, számtalan csatával, sok lőporfüsttel, kardcsörtével kísért hazai szuperprodukció, a Hadik.

Jelenet a Hadik című magyar kalandfilmből

Forrás: Nemzeti Filmintézet

A magyar filmtörténet olyan klasszikusainak mint A kőszívű ember fiai, vagy az Egri csillagok stílusában, mégis a legmodernebb technikai megoldásokkal kiegészülve készült el a Hadik, amely Hadik András berlini portyájának történetét eleveníti fel. A film forgatása több mint hat hónapon át tartott és idén februárban ért véget – olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

Az 500 fős stáb a felvételek többségét Keszthelyen, Gyenesdiáson, Mohácson, Pécelen, valamint az NFI fóti Huszárik stúdiójában, a Gödöllő melletti Babatpusztán és Komáromban rögzítette.

Utóbbi helyszínen a berlini csata jeleneteit vették fel, amelyben Hadik András huszár csapatával elfoglalta a várost, és ahonnan tetemes hadisarc, valamint a legendás 24 darab balkezes kesztyű birtokában nem sokkal később hirtelen távozott is.

A film címszerepét Trill Zsolt alakítja, Mária Terézia szerepében Horváth Lili látható. Mellettük játszik a filmben Szalma Tamás, Molnár Áron, Szabó Győző, Derzsi János, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Forgács Péter, Kovács Lajos, Mucsi Zoltán, Lábodi Ádám és Tordy Géza is. 

A Hadik a Nemzeti Filmintézet támogatásával a B&L Line gyártásában készült, rendezője Szikora János, producere Nagy Endre. Technikai rendezője Dyga Zsombor, az akciójelenetek megtervezésében a hollywoodi kaszkadőrszakértő, Steve Dent és Gulyás Kiss Zoltán működött közre. A film operatőre Győri Márk.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában