Vidámság

2023.05.27. 21:46

Gyermeknapra és pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

Élménypedagógiai játékok, a természeti értékeket bemutató foglalkozások és a népszokásokat felidéző programok várják a családokat pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban - tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

Mw

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Kodácz Csengele közölte, 

vasárnap, a gyermeknapon délelőtt és délután is élménypedagógiai foglakozásokat szerveznek a skanzenben. 

A Nagyréten Bódis Gergely solymász bemutatóját láthatják a vendégek, később pedig a Köröstorki Ebtanoda tart interaktív kutyás gyermekfoglalkozást. 

A programokhoz a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is csatlakozik. 

A madárgyűrűzés mellett az érdeklődők megtudhatják, miként tehető madárbaráttá egy kert, az egyes fajok számára milyen odút érdemes készíteni, de látható lesz a Magyarország békáit bemutató vándorkiállítás és szó esik majd a rákosi viperáról, valamint az év fajává választott alpesi gőtéről is. 

Pünkösd hétfőjén a skanzenben, az iparosműhelyeknél hagyományos kézműves tevékenységeket ismerhetnek meg a látogatók,

 Fordulj egyet, de ne nevess! címmel interaktív viseletbemutató és játszóház várja az érdeklődőket, a Hódmezővásárhelyi tanyai olvasókör udvarán pedig kemencés finomságok sülnek. 

Kora délután a Szentesi tanyánál az ópusztaszeri iskolások mutatják be, milyen volt a hagyományos pünkösdölés, majd pünkösdjárás indul az olvasókörtől a lovaspályáig Mester László zenekarával, valamint a pünkösdi lovasjárattal. 

Ezután következik a pünkösdi király megválasztása. Az emlékpark nagyrétjén a környékbeli ifjak lóháton ülve teljesítenek különböző ügyességi feladatokat, végül egy vágtát követően kiderül, hogy a két legjobb versenyző közül kinek sikerül megszereznie a királyi címet jelentő koszorút.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában