atlétika

2019.10.11. 16:00

Sikeres térdműtéten van túl Pars Krisztián

Az olimpiai bajnok kalapácsvető tervei szerint decembertől elkezdheti a felkészülést és megcélozza a tokiói olimpiát.

Doha, 2019. október 1. Pars Krisztián a férfi kalapácsvetés selejtezõjében a dohai atlétikai világbajnokságon a Kalifa Nemzetközi Stadionban 2019. október 1-jén. MTI/EPA/Diego Azubel

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Diego Azubel

A 37 éves versenyző a vasárnap zárult dohai világbajnokság selejtezője után – 73,05 méterrel búcsúzott – jelezte, alig várja a műtétet, hogy utána nekiláthasson a munkának.

„A bal térdemben a belső ínszalag be volt szakadva, plusz a térdkalács alatt leszakadt egy porc” – mondta pénteken a kétszeres vb-ezüstérmes és kétszeres Európa-bajnok Pars. Hozzátette,

az operáció jól sikerült, nincsenek fájdalmai, novemberben kell kontrollra mennie.

„Ha minden jól megy, december közepétől elkezdhetem terhelni a lábam.

Így hat hónapom marad az olimpiai felkészülésre. Úgy számolok, ha sérüléssel és egy rövid felkészüléssel tudtam 74-75 métert dobni, akkor még képes lehetek 78 méter fölötti eredményre is”

- fogalmazott a Dobó SE atlétája.

Pars Krisztián kiemelte, az nagy kérdés, mi az a terhelés, amit elbír majd a szervezete. Ennek függvényében kell dönteni, hogy „rámegy-e” a 77,50 méteres olimpiai szintre, vagy inkább többször 76 métereket próbál dobni, mivel a világranglistáról is ki lehet jutni Tokióba.

A felkészülésben plusz motivációt jelenthet számára klubtársa, a vb-bronzérmes Halász Bence.

„Nagyon jó, hogy egymást tudjuk húzni edzésen. Ugyanakkor nem szabad mohónak lennem, hiszen ő 22 évesen jobban terhelhető”

- mondta Pars Krisztián.

Hangsúlyozta, az olimpia után a párizsi Európa-bajnokságon is szeretne indulni és még legalább két évig akar versenyezni.

Forrás: MTI

Borítókép: Pars Krisztián a férfi kalapácsvetés selejtezőjében a dohai atlétikai világbajnokságon a Kalifa Nemzetközi Stadionban 2019. október 1-jén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!