bajnokok ligája

2020.09.15. 11:30

A főtábla kapujában a Fradi

Nagy lehetőség előtt áll a Ferencváros labdarúgócsapata, mely szerdán, a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában visszavághat a horvát Dinamo Zagrebnek a tavalyi BL-selejtezős vereségért, egyúttal biztossá tenné, hogy ismét főtáblán szerepelhet Európában.

Glasgow, 2020. augusztus 26. Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetõedzõje (j3) ünnepel, miután 2-1-re gyõztek a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezõjének második fordulójában játszott mérkõzésen Glasgowban 2020. augusztus 26-án. MTI/EPA/Getty/Mark Runnacles

Forrás: MTI / EPA / Getty

Fotó: Mark Runnacles

A magyar bajnok, tavaly El-csoportkörös FTC remek augusztust produkált. A BL selejtezőjében előbb hazai pályán 2-0-ra legyőzte a svéd Djurgarden együttesét, majd a második fordulóban nagy bravúrt bemutatva 2-1-re nyert a skót Celtic otthonában.

A Dinamo a tavalyi évhez hasonlóan az utolsó előtti akadályt jelenti a zöld-fehérek számára a legrangosabb sorozat csoportköréhez. A hazai pálya még az üres lelátók ellenére is előnyt jelenthet Szerhij Rebrov tanítványainak, igaz,

a két csapat tavalyi párharcát a zágrábiak a horvátországi 1-1 után a budapesti 4-0-ás sikerükkel döntötték el.

A harmadik körös párharcok, ahogy az idei korábbi fordulókban, most is egy, zárt kapus mérkőzésen dőlnek el. Döntetlen esetén hosszabbítás, majd büntetőpárbaj következik.

A tét azért is nagy, mivel a párharc győztese a selejtező utolsó, playoff körébe jut, ahonnan győzelemmel a BL, vereséggel az Európa-liga csoportkörébe lehet kerülni.

Viszont a vesztesnek sem ér véget az európai szereplés, ugyanis átkerül az El kvalifikációs szakaszának zárófordulójába.

A szerdán 19 órakor kezdődő FTC-Dinamo Zagreb mérkőzés (M4 Sport) továbbjutója az azeri Qarabag vagy a norvég Molde együttesével játszik majd a főtáblára jutásért.

Borítókép: Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője ünnepel, miután 2-1-re győztek a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában játszott mérkőzésen Glasgowban 2020. augusztus 26-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!